Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ραχόι: Ανυπόφορη πράξη ανυπακοής το δημοψήφισμα στην Καταλονία

Ραχόι: Ανυπόφορη πράξη ανυπακοής το δημοψήφισμα στην Καταλονία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ακύρωση του νόμου που εγκρίθηκε την Τετάρτη από το Κοινοβούλιο της Καταλονίας ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι ενώ χαρακτήρισε παράνομη την ψηφοφορία που θα διεξαχθεί την 1η Οκτωβρίου.

Η πλειοψηφία των Καταλανών βουλευτών ενέκρινε τον νόμο για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την απόσχιση της Καταλονίας από την Ισπανία.

Η πλούσια βορειοανατολική περιοχή της Ισπανίας έχει ήδη αυτόνομες δυνάμεις, αλλά η περιφερειακή κυβέρνηση αναφέρει ότι οι Καταλανοί επιθυμούν την πλήρη απόσχισή τους.

«Αυτό που δεν είναι νόμιμο, δεν είναι και δημοκρατικό», δήλωσε ο Ραχόι για τον νόμο που χαρακτήρισε «ανυπόφορη πράξη ανυπακοής».

Στις δηλώσεις του ο Ισπανός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι όλα τα τοπικά συμβούλια θα προειδοποιηθούν για την «υποχρέωσή τους να παρεμποδίσουν ή να διακόψουν» οποιαδήποτε προσπάθεια για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Εν τω μεταξύ το γραφείο του Ισπανού Γενικού Εισαγγελέα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ασκήσει ποινικές διώξεις εις βάρος των ηγετικών μελών του καταλανικού κοινοβουλίου που ενέκριναν τον νόμο για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Καταλονίας Ζορντί Τουρούλ, απαντώντας στην απειλή άσκησης ποινικών διώξεων, δήλωσε πως η Μαδρίτη έχει επιβάλει μια «λανθάνουσα κατάσταση πολιορκίας».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι απειλές δεν πρόκειται να αλλάξουν το σχέδιο της καταλανικής κυβέρνησης να προχωρήσει στο δημοψήφισμα. «Αισθανόμαστε ότι τώρα καλούμαστε να υπερασπιστούμε τα πιο θεμελιώδη δικαιώματα», πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

H Ισπανία θα δώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Ισπανία: Τα αμαρτωλά «Καθαρά Χέρια» που κατηγορούν τη σύζυγο του Σάντσεθ

Ισπανία: Ο Σάντσεθ σκέφτεται να παραιτηθεί – Ποιος είναι ο λόγος

Σάντσεθ: Η Ισπανία θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος έως τον Ιούλιο

DW: Σε ποιον ανήκει ο αμύθητος θησαυρός του Σαν Χοσέ;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr