Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Cumhuriyet εξηγεί γιατί η Τουρκία δεν θα πάρει τους S-400 – Ελπίζει να χάσει ο Ερντογάν τις εκλογές του 2019

Η Cumhuriyet εξηγεί γιατί η Τουρκία δεν θα πάρει τους S-400 – Ελπίζει να χάσει ο Ερντογάν τις εκλογές του 2019
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet υποστηρίζει σε άρθρο της την Παρασκευή, επικαλούμενη διπλωματικές πηγές που δεν κατονομάζει, ότι η Τουρκία το πιθανότερο είναι να μην παραλάβει ποτέ τους S-400 από τη Ρωσία, παρά τις βεβαιότητες Ερντογάν.

Η τουρκική εφημερίδα προσθέτει ότι σύμφωνα με ΝΑΤΟϊκές εκτιμήσεις οι συνομιλίες μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας δεν θα οριστικοποιηθούν.

Όπως εξηγεί, χώρες του NATO έχουν την άποψη ότι η Ρωσία δεν θα δεχθεί ποτέ να μεταφερθεί δική της τεχνολογία σε μία χώρα – μέλος του NATO.

Βεβαίως, σημειώνει το TRIBUNE, είναι ένα θέμα κατά πόσο η Τουρκία θεωρείται πλέον μέλος του ΝΑΤΟ. Όχι τυπικά, αλλά ουσιαστικά.

Η Cumhuriyet επικαλείται υψηλόβαθμο διπλωματικό αξιωματούχο που δεν κατονομάζει, ο οποίος υποστηρίζει ότι ακόμα κι εάν η συμφωνία υπογραφεί, αυτό δε σημαίνει ότι θα εγκατασταθούν τα συστήματα στην Τουρκία.

«Στην περίπτωση που ο Ερντογάν δεν επανεκλεγεί το 2019, εκείνος που θα τον διαδεχθεί θα δώσει την τεχνολογία στο NATO. Η Ρωσία δεν θα πάρει τέτοιο ρίσκο», υποστηρίζει ο διπλωμάτης.

Παράλληλα, τονίζει ότι στόχος της Ρωσίας είναι να δημιουργήσει ρωγμές στο NATO.

Άλλος διπλωμάτης, που επικαλείται πάντα η ίδια εφημερίδα, αναφέρει ότι ο στόχος της διαπραγμάτευσης μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας για τους S-400 είναι στην πραγματικότητα η αποσταθεροποίηση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ. «Δεν υπάρχει περίπτωση η Ρωσία να δώσει τους S400 στην Τουρκία», προσθέτει.

Ανεξάρτητα εάν η Τουρκία παραλάβει ή όχι τους S-400, οφείλουμε να σταθούμε στο ότι η Cumhuriyet προσεγγίζει την τουρκική πραγματικότητα ως να πρόκειται για κάποια “κανονικότητα”.

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο Ερντογάν να χάσει τις εκλογές και να ανέβει άλλο κόμμα στην εξουσία, ενώ είναι ξεκάθαρο ακόμα και σε νήπια ότι ο Ερντογάν δεν πρόκειται να εγκαταλείψει ποτέ ζωντανός την Προεδρία της χώρας του, επειδή γνωρίζει ότι εάν αφήσει τον “θρόνο” του οι πολιτικοί του αντίπαλοι θα διώξουν τον ίδιο, την οικογένειά του και το περιβάλλον του.

Είναι γνωστό επίσης ότι οι οπαδοί του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι οπλισμένοι, οπλοστάσια υπάρχουν ακόμα και μέσα στις τοπικές οργανώσεις του ισλαμιστικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος έχει συγκροτήσει παραστρατιωτική φρουρά από μισθοφόρους.

Πώς όλα αυτά θα ανατραπούν; Με κάλπες; Η ψευδαίσθηση ότι στην Τουρκία υπάρχει κάποια δημοκρατία και ότι οι ισλαμιστές θα φύγουν με εκλογές είναι μια εικονική πραγματικότητα της Cumhuriyet.

Οι ισλαμιστές θα φύγουν από τη διακυβέρνηση μόνο με εμφύλιο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Η Ουκρανία αναφέρει επιδείνωση της κατάστασης στο μέτωπο

Η Γερμανία αντιτίθεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Κρεμλίνου λόγω των φόβων για αγωγές

Οι Ρώσοι συνέλαβαν δύο ξένους ανταποκριτές για συνεργασία με την ομάδα του Ναβάλνι

Politico: Επτά μήνες μετά τον θάνατο του Πριγκόζιν οι χιλιάδες μισθοφόροι της Wagner λογοδοτούν στο Κρεμλίνο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr