ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισραηλινός Ειδικός: Το Ισραήλ θα έχει λόγο στο νέο καθεστώς της Συρίας

Ισραηλινός Ειδικός: Το Ισραήλ θα έχει λόγο στο νέο καθεστώς της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ισραηλινός ειδικός στις αραβικές υποθέσεις, δηλώσεις του οποίου φιλοξενεί το Σάββατο η ισραηλινή εφημερίδα Hartz, δήλωσε ότι το Ισραήλ από εδώ και πέρα θα είναι ενεργός εταίρος στην εγκαθίδρυση του νέου καθεστώτος στη Συρία.

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό ειδικό, ο βομβαρδισμός προ ολίγων ημερών των στρατιωτικών εγκαταστάσεων του συριακού στρατού στην επαρχία της Ταρτούς [διαβάστε εδώ] καθιστούν το Ισραήλ εταίρο στην εγκαθίδρυση του νέου συριακού καθεστώτος και το Ισραήλ επέλεξε να αλλάξει τη στάση του στη συριακή κρίση από παρατηρητής σε ντε φάκτο εταίρος.

Ο βομβαρδισμός του Ισραήλ θεωρείται από τον ειδικό αναλυτή απάντηση στη διακηρυγμένη θέση της Ρωσίας ότι θα ασκήσει βέτο σε κάθε σχέδιο ψηφίσματος στο Συμβούλιο του ΟΗΕ που θα ζητά να χαρακτηριστεί η σιιτική λιβανέζικη παραστρατιωτική οργάνωση Χεζμπολάχ τρομοκρατική οργάνωση.

Ο ίδιος σημείωσε επίσης ότι η μη στρατιωτική απάντηση της Ρωσίας στο ισραηλινό χτύπημα δίνει στο Ισραήλ τη δυνατότητα να χτυπήσει και άλλους στρατιωτικούς στόχους του καθεστώτος της Δαμασκού.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ισραηλινή επίθεση αποσκοπεί στο να περιορίσει τον ρόλο του Ιράν και της Χεζμπολάχ στη Συρία, λέγοντας ότι η στρατιωτική εμπλοκή του Ισραήλ θα ισχυροποιήσει τη θέση του όταν θα έρθει η ώρα της πολιτικής συμφωνίας για τη συριακή κρίση.

Το Ισραήλ βομβάρδισε την Πέμπτη στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Συρίας στη μεσογειακή επαρχία της Ταρτούς, με τη δικαιολογία ότι κατασκευαζόταν στο συγκεκριμένο στόχο εργοστάσιο βαλλιστικών πυραύλων, με τη συνδρομή του Ιράν, που θα απειλούσαν την ασφάλειά του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Σομαλιλάνδη θα ήθελε ισραηλινή βάση στο έδαφός της και συμμαχία με το Ισραήλ

Αυστραλία: 65χρονος κατηγορείται ως προπαγανδιστής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS)

Εξοντώθηκε οπλαρχηγός της Χαμάς που κρατούσε εφτά ομήρους στην Πόλη της Γάζας

Ακόμα ένας Έλληνας της Συρίας δολοφονήθηκε από τους «μπάτσους» του καθεστώτος – Οι Έλληνες της Συρίας ζητάνε διπλωματική αλληλεγγύη από Ελλάδα και Κύπρο

Ο Ίσραελ Κατζ εξευτέλισε τον «τζάμπα μάγκα» Ερντογάν – «Χάρτινος σουλτάνος» και άλλα… κοσμητικά

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr