Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το όραμά του για το μέλλον της Ευρώπης παρουσιάζει στο Ευρωκοινοβούλιο ο Γιούνκερ

Το όραμά του για το μέλλον της Ευρώπης παρουσιάζει στο Ευρωκοινοβούλιο ο Γιούνκερ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το όραμά του για την αναγέννηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα παρουσιάσει στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ.

Ο επικεφαλής της Ευρωπαικής Επιτροπής θα δώσει έμφαση στα πέντε σενάρια με τα οποία φιλοδοξεί να περάσει ή ΕΕ από το σημερινό status quo σε μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων.

Ο Λουξεμβούργιος πρόεδρος της Κομισιόν ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα διεκδικήσει νέα εντολή το 2019, εκτιμά ότι αρκετά διήρκεσε η ανάπτυξη πολεμικής μεταξύ κρατών μελών, και ήρθε η ώρα για σοβαρές αλλαγές.

Πολιτικοί αναλυτές στο Στρασβούργο παραλληλίζουν τις προτάσεις του Γιούνκερ με εκείνες του Ζακ Ντελόρ την δεκαετία του 90 σε ότι αφορά το λεγόμενο “βάθεμα της πολιτικής ενοποίησης” της Ευρώπης.

Η ομιλία του θα κινηθεί μεν στο πλαίσιο των 5 σεναρίων που παρουσιάστηκαν ως “Λευκή Βίβλος” στην Σύνοδο της Ρώμης για την 60ή επέτειο των Συνθηκών, αλλά δεν αποκλείεται να ακουστεί και ένα 6ο που ο ίδιος είχε αποκλείσει την τελευταία στιγμή, δηλώνοντας ότι τότε σε εκείνη την συγκυρία “αν το είχε κάνει θα είχε καεί”.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο ίδιος ο Γιούνκερ θέλησε πριν την ομιλία του “να ακούσει ισχυρούς παίχτες” για το μέλλον της Ευρώπης όπως την Γερμανίδα καγκελάριο ‘Αγγελα Μέρκελ, τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ και τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίκο με τους οποίους είχε τηλεφωνικές συνομιλίες.

Από την πλευρά τους οι Ευρωβουλευτές θα προβούν σε απολογισμό των έως σήμερα επιτευγμάτων της τρέχουσας Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα συζητήσουν την πορεία προς μια ισχυρή ΕΕ η οποία θα πρέπει να δεσμευθεί να προστατεύσει τους πολίτες της και να επιτύχει οικονομική ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.

Μετά την ετήσια ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης (State of Union) από τον Ζαν-Κλοντ Γούνκερ θα τοποθετηθούν καταρχήν οι πρόεδροι των Πολιτικών Ομάδων του Σώματος ενώ προβλέπεται και δευτερολογία για να απαντήσει ο επικεφαλής της Κομισιόν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρωκοινοβούλιο: Νέο χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την τραγωδία στα Τέμπη

Κασσελάκης: Ικανοποίηση για την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για το δυστύχημα των Τεμπών

Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: «Είμαστε βέβαιοι για τη συγκάλυψη» – «Η κυβέρνηση προσβάλει τη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη»

FOCUS: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η Ελλάδα για «ανεπαρκή» μέτρα για τις φυσικές καταστροφές

Ασημακοπούλου: Εκτός ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ – Αποπομπές και για άλλα δυο κυβερνητικά στελέχη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr