ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνάντηση Αναστασιάδη-Γκουτέρες στις 22 Σεπτεμβρίου – Εξοπλίζεται η Εθνική Φρουρά

Συνάντηση Αναστασιάδη-Γκουτέρες στις 22 Σεπτεμβρίου – Εξοπλίζεται η Εθνική Φρουρά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα της συνάντησης που θα έχει ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ή τον πρωθυπουργό, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης, το τρίτο δεκαήμερο.

Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι σε αυτήν τη συνάντηση θα διαφανούν οι προθέσεις της Άγκυρας.

Εξάλλου, πρόσθεσε, η συνάντηση του Κύπριου Προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη, με τον κ. Γκουτέρες θα πραγματοποιηθεί στις 22 Σεπτεμβρίου.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή δήλωση του κ. Γκουτέρες ότι θα χρησιμοποιήσει τις καλές υπηρεσίες του εάν συμφωνήσουν οι δύο πλευρές να τις ζητήσουν, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι αυτή είναι η γνωστή προσέγγιση του Γενικού Γραμματέα.

Επίσης, τόνισε πως είναι γνωστή και η θέση του κ. Αναστασιάδη, ότι για υπάρξει πιθανότητα επιτυχίας χρειάζεται κατάλληλη προετοιμασία και να εκλείψουν οι λόγοι που οδήγησαν σε αδιέξοδο την προσπάθεια στο Κραν Μοντανά, δηλαδή οι τουρκικές θέσεις για παραμονή στρατευμάτων και εγγυήσεις.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη εξοπλιστικό πρόγραμμα που προβλέπει την αγορά οπλικών συστημάτων για τις ειδικές δυνάμεις, ο κ. Χριστοδουλίδης επιβεβαίωσε ότι γίνονται συγκεκριμένες ενέργειες στο πλαίσιο της απόφασης του υπουργικού συμβουλίου για εκσυγχρονισμό και ενίσχυση της Εθνικής Φρουράς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κύπρος: Στις 19 Μαΐου ο Χριστοδουλίδης αποκαλύπτει μνημείο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στο Παραλίμνι

Bloomberg: Νομοσχέδιο με υπερεξουσίες στον Ερντογάν για χάραξη ΑΟΖ 200 ναυτικά μίλια σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο

Η Αλβανία αποτελεί τη νεότερη απειλή ναρκοκράτους παγκοσμίως

Ο Θανάσης Αυγερινός γραφείο Τύπου της Καρυστιανού

Ο Μάικ Γουόλτς κάλεσε τον ΟΗΕ σε δράση κατά των προσπαθειών του Ιράν να «στραγγαλίσει» την παγκόσμια οικονομία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr