ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

















































Συρία: Αποτράπηκε απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Αλ-Σαράα (Τζουλάνι ή Γκολάνι) - Η CIA τον είχε ενημερώσει ώρες νωρίτερα
Η Παπαδοπούλου της ΕΛ.Α.Σ. κατέθεσε έγκληση εις βάρος του Κωνσταντόπουλου του ΠΑΣΟΚ
Απολύθηκε ο Σταμάτης Ζαχαρός από το One Channel
Χαλάει ο καιρός - Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Περιστέρι: Στρατιωτικός γιατρός καταγγέλλει ότι η πρώην σύζυγος δηλητηρίαζε με ατροπίνη το φαγητό του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Πολυεθνική άσκηση αρχίζει τη Δευτέρα στη Λάρνακα της Κύπρου, με πρωτοβουλία του κυπριακού υπουργείου Άμυνας, στην οποία συμμετέχουν η Αυστρία, η Ελλάδα, η Γαλλία και η Ρουμανία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας στη Λευκωσία, η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατιωτικής πρωτοβουλίας «Military Erasmus» του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Ασφάλειας και Άμυνας (ESDC) σε συνεργασία με τη Στρατιωτική Ακαδημία Theresian της Αυστρίας.
Όπως αναφέρεται, η άσκηση αποσκοπεί στη δημιουργία μελλοντικών ηγητόρων εφοδιασμένων με τις απαραίτητες ικανότητες και δεξιότητες να αντιμετωπίζουν γρήγορα και επιτυχημένα, οποιαδήποτε κατάσταση τους παρουσιαστεί κατά την εκτέλεση της αποστολής τους.
Τέλος σημειώνεται ότι το κυπριακό υπουργείο Άμυνας συμβάλει στην προώθηση των δράσεων του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Άμυνας και Ασφάλειας μέσα από τη συμμετοχή Αξιωματικού στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κολλεγίου.
Η συμμετοχή της Αυστρίας στην άσκηση είναι μήνυμα προς την Τουρκία. Αυστρία και Τουρκία έχουν τις χείριστες διπλωματικές σχέσεις, ενώ η Τουρκία ασκεί βέτο συνεχώς σε οποιαδήποτε στρατιωτική συνεργασία της Αυστρίας με το ΝΑΤΟ. Η Αυστρία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ.
Μήνυμα είναι επίσης η συμμετοχή της Γαλλίας, η οποία έτσι κι αλλιώς έχει ισχυρά συμφέροντα στην κυπριακή ΑΟΖ λόγω των γεωτρήσεων της TOTAL.
Και η συμμετοχή της Ρουμανίας δεν είναι τυχαία, αφού θεωρείται στρατηγικής σημασίας για τα ευρύτερα συμφέροντα της Δύσης.






















































