Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με τον υπουργό Επικρατείας των Εμιράτων συναντήθηκε ο Κοτζιάς στη Νέα Υόρκη

Με τον υπουργό Επικρατείας των Εμιράτων συναντήθηκε ο Κοτζιάς στη Νέα Υόρκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 72ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς, συναντήθηκε, την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, με τον Υπουργό Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Dr. Σούλταν Άχμεντ Αλ Τζαμπέρ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε θερμό κλίμα, εξετάσθηκαν οι προοπτικές αναβάθμισης της διμερούς συνεργασίας στο οικονομικό και εμπορικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της προσέλκυσης επενδύσεων προς την Ελλάδα σε τομείς όπως η ενέργεια, ο τουρισμός και οι κατασκευές, αλλά και όσον αφορά τη συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.

Τέθηκαν επίσης ζητήματα περιφερειακού ενδιαφέροντος όπως η κατάσταση στα Βαλκάνια και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και, ειδικότερα, ως προς την κρίση μεταξύ των κρατών του Κόλπου.

Συμφωνήθηκε όπως οι δύο πλευρές εντατικοποιήσουν τις μεταξύ τους διαβουλεύσεις επί των ζητημάτων αυτών, σε επίπεδο αρμοδίων Διευθύνσεων Υπουργείων Εξωτερικών.

Συζητήθηκαν επίσης οι σχέσεις ΗΑΕ-ΕΕ, σχετικά με τις οποίες ο Υπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε ότι η χώρα μας θα συμβάλει προς την κατεύθυνση της ενίσχυσής τους.

Τέλος, ο Νίκος Κοτζιάς ενημέρωσε τον συνομιλητή του για τις ελληνικές πρωτοβουλίες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής για την προώθηση της συνεργασίας, της σταθερότητας και της ασφάλειας, με την παράκληση όπως μεταφέρει πρόσκληση προς τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας να συμμετάσχει στην 2η Διεθνή Διάσκεψη με θέμα «Θρησκευτικός και πολιτιστικός πλουραλισμός και ειρηνική συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή» που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στα τέλη Οκτωβρίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Γεραπετρίτης αδειάζει ξανά την Μπακογιάννη για το Κόσοβο

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Γιάννης Χρυσουλάκης: Έλληνες και Ινδοί συγκροτούν δύο έθνη που συναντιούνται, με αδιάλειπτες και γόνιμες επαφές και ανταλλαγές, στα βάθη της Ιστορίας

Παραιτήθηκε ο Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ για Λιβύη: Οι Λίβυοι ηγέτες μοιάζουν «ικανοποιημένοι με το τρέχον αδιέξοδο»

DW: Ιράν εναντίον Ισραήλ – Οι επιπτώσεις στην οικονομία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr