ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η αραβική φυλή Αλ Γοφράν του Κατάρ κατέφυγε στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη καταγγέλλοντας τα εγκλήματα που υφίσταται από το μοναρχικό καθεστώς του κρατιδίου εδώ και τρεις δεκαετίες.
Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν οι φύλαρχοι, το καθεστώς του Κατάρ αφαίρεσε τις υπηκοότητες από χιλιάδες μέλη της φυλής και στη συνέχεια τους εξόρισε από το μικρό εμιράτο.
Οι ηγέτες της φυλής, που είναι παρακλάδι της φυλής Αλ Μουράχ, έκαναν έκκληση στη μοναρχία του Κατάρ να σεβαστεί τις διεθνείς συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ο διωγμός της φυλής ξεκίνησε το 1996. Τότε οι καταριανές Αρχές συνέλαβαν πολλά μέλη της Αλ Γοφράν και από τα βασανιστήρια πολλοί άνθρωποι έχασαν τη μνήμη τους ή απέκτησαν ψυχολογικά προβλήματα.
Το έτος 2000 η κυβέρνηση του Κατάρ άρχισε να αφαιρεί υπηκοότητες και να απελαύνει τα μέλη της φυλής σε γειτονικές χώρες, απαγορεύοντάς τους να επιστρέψουν στο Κατάρ.
Το 2005 το Κατάρ αφαίρεσε τις υπηκοότητες και από τα 6.000 μέλη της φυλής, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και ανήλικων παιδιών.
Ο λόγος που τα μέλη της φυλής βασανίστηκαν και εκδιώχθηκαν από το Κατάρ είναι επειδή υποστήριζαν τον εμίρη Χαλίφα Αλ Θάνι, ο οποίος εκθρονίστηκε το 1995 από τον γιο του Χαμάντ (ο “επενδυτής” που ήρθε στην Ελλάδα).
Ο Χαλίφα Αλ Θάνι πέθανε το 2016. Αλλά και ο Χαμάντ αναγκάστηκε να παραχωρήσει τον θρόνο στον γιο του το 2013. Ο νυν εμίρης Ταμίμ είναι εκλεκτός της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, μεγάλος θαυμαστής του Ερντογάν και χρηματοδότης κάθε τζιχαντιστικής υπόθεσης.
Τα μέλη της φυλής τιμωρήθηκαν συλλογικά επειδή 119 από αυτούς προσπάθησαν να υπερασπιστούν το 1996 με αντιπραξικόπημα τον εμίρη Χαλίφα.























































