ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ισπανική κυβέρνηση απειλεί να καθαιρέσει τον Καταλανό πρόεδρο αν διεξάγει το δημοψήφισμα

Η ισπανική κυβέρνηση απειλεί να καθαιρέσει τον Καταλανό πρόεδρο αν διεξάγει το δημοψήφισμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοψήφισμα, Ισπανία, Καταλονία,

Ο πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν βρίσκεται υπό την απειλή να καθαιρεθεί εάν τελικώς το δημοψήφισμα για ανεξαρτησία της περιοχής από την Ισπανία πραγματοποιηθεί, όπως προειδοποίησε εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης στη Βαρκελώνη.

Ο Ισπανός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι τόσο ο Καταλανός Πρόεδρος όσο και άλλοι κορυφαίοι αξιωματούχοι θα καθαιρεθούν από τα ισπανικά δικαστήρια εάν δεν εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους για διεξαγωγή του εν λόγω δημοψηφίσματος την 1η Οκτωβρίου.

“Ελπίζουμε ότι θα αλλάξει την απόφαση της”

«Θα ελπίζω, έως την τελευταία στιγμή, ότι η κυβέρνηση της Καταλονίας θα αλλάξει την απόφασή της για το δημοψήφισμα. Εάν αυτό δεν συμβεί τότε οι συνομιλητές μας στην Καταλονία δεν θα είναι οι ίδιοι μετά το δημοψήφισμα», υποστήριξε το στέλεχος της ισπανικής κυβέρνησης.

Πάντως ο Πουτζδεμόν έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμος ακόμη και να πάει στη φυλακή, εάν αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου η Καταλονία να αποκτήσει την ανεξαρτησία της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σκωτία: Ενισχύεται το μπλοκ υπέρ της ανεξαρτησίας στο Κοινοβούλιο της Σκωτίας

Ρούτε: Οι Ευρωπαίοι «έλαβαν το μήνυμα» Τραμπ – Σε εφαρμογή οι συμφωνίες για τις βάσεις

Ισπανία: Η Δικαιοσύνη αναγνωρίζει το δικαίωμα να χαρακτηρίσει κάποιος τους Μάρτυρες του Ιεχωβά «καταστροφική αίρεση»

Οι ΗΠΑ απειλούν την Ισπανία με αποπομπή από το ΝΑΤΟ – «Δεν υπάρχει διάταξη για την αποβολή μελών», απαντά η Συμμαχία

Διχασμένη η ΕΕ για την αναστολή της συμφωνίας με το Ισραήλ: Ισπανία και Ιρλανδία πιέζουν για ανάληψη δράσης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr