Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το PKK δεν θα παραμείνει θεατής εάν η Τουρκία επιτεθεί στο ιρακινό Κουρδιστάν

Το PKK δεν θα παραμείνει θεατής εάν η Τουρκία επιτεθεί στο ιρακινό Κουρδιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο στρατιωτικός επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), Μουράτ Καραγιλάν, προειδοποίησε την Τουρκία -ύστερα από τις απειλές της Άγκυρας λόγω του κουρδικού δημοψηφίσματος- ότι το δημοψήφισμα ήταν νόμιμο δικαίωμα του κουρδικού λαού.

Τόνισε ότι το δημοψήφισμα αποτελεί εσωτερικό ζήτημα της αυτόνομης κουρδικής επικράτειας στο βόρειο Ιράκ, ήταν νόμιμη ενέργεια των Κούρδων και ότι οι Κούρδοι έχουν το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι χώρες που απειλούν το ιρακινό Κουρδιστάν παρανομούν.

Η Τουρκία, όπως είπε, απειλεί το ιρακινό Κουρδιστάν ως να ήταν τουρκικό έδαφος και όχι ιρακινό και κατηγόρησε την Άγκυρα ότι εκείνη υποδαυλίζει το Ιράκ και το Ιράν.

Προειδοποίησε την Τουρκία ότι το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) δεν θα παραμείνει παρατηρητής εάν η Τουρκία επιτεθεί στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Βεβαίως το PKK δεν έχει σταματήσει στιγμή τον ανταρτοπόλεμο στην ανατολική και νοτιοανατολική Τουρκία, στις τουρκοκρατούμενες επαρχίες. Προφανώς και έχει ακόμα μεγαλύτερες δυνάμεις να ρίξει στον πόλεμο ενάντια στην Άγκυρα για αυτό και απειλεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας Ηπείρου

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Pontians: ‘Nikos Kapetanidis’ Action Association honors journalist Uzay Bulut

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr