Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βούλγαρος Ιστορικός: Η ψευδομακεδονική ιδεολογία των Σκοπίων κατέρρευσε

Βούλγαρος Ιστορικός: Η ψευδομακεδονική ιδεολογία των Σκοπίων κατέρρευσε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βουλγαρία, Σκόπια,

Για μια ακόμη φορά ξεσπάθωσε κατά του ψευδομακεδονισμού των Σκοπιανών, ο Βούλγαρος ιστορικός και διευθυντής του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ.

Μιλώντας στη βουλγαρική εθνική τηλεόραση BTV ο Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ δήλωσε: “Τους είπα [σ.σ. τους Σκοπιανούς] ότι θα τους δώσω ένα εκατομμύριο ευρώ, εάν βρουν ένα χειρόγραφο τους που να λέει τις λέξεις Μακεδόνας ή μακεδονικός/ή, από τον 6ο αιώνα που ήρθαν εδώ έως τον 19ο αιώνα” και συνέχισε:

“Χαίρομαι που μετά από μάχη ετών, ο μακεδονισμός κατέρρευσε” είπε και τόνισε: “Η μακεδονική ιδεολογία που εφευρέθηκε από τη Σερβία, κατέρρευσε”.

“Δεν είναι τυχαίο ότι χλευάστηκα, όταν τους είπα ότι θα τους προσφέρω ένα εκατομμύριο ευρώ εφ’ όσον μου δείξουν ένα χειρόγραφο ή έγγραφο από τον 6ο αιώνα έως τον 19ο , όπου θα υπάρχει στη γλώσσα τους οι λέξεις Μακεδόνας ή μακεδονικός/ή”, είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι φυσικά δεν υπάρχει τέτοιο έγγραφο στην ιστορία των Σλάβων των Σκοπίων.

Σύμφωνα με βουλγαρικά Μέσα, ο Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ φημολογείται ότι θα αποχωρήσει από τη θέση του διευθυντή του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, μια θέση που κατείχε για πάρα πολλά χρόνια.

Να σημειωθεί ότι οι Σλάβοι των Σκοπίων που δηλώνουν “Μακεδόνες” είναι Βουλγαρόφωνοι και η υποτιθέμενη “μακεδονική” τους γλώσσα είναι τα βουλγάρικα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr