Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουσκ: Προτείνει “μπαράζ” συνόδων κορυφής για να συνέλθει η Ευρώπη από το βρετανικό “διαζύγιο”

Τουσκ: Προτείνει “μπαράζ” συνόδων κορυφής για να συνέλθει η Ευρώπη από το βρετανικό “διαζύγιο”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ πρότεινε χθες Τρίτη ένα φιλόδοξο πρόγραμμα 13 συνόδων κορυφής μέσα στα επόμενα δύο χρόνια με στόχο να δοθεί νέα ώθηση στην ΕΕ μετά το σοκ του Brexit.

Ο Τουσκ έδωσε στη δημοσιότητα το χρονοδιάγραμμα αυτό λίγες εβδομάδες μετά τις εκκλήσεις για μια πιο βαθιά ολοκλήρωση της ΕΕ, κυρίως από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Το πρόγραμμα αυτό θα ξεκινήσει από τη σύνοδο που θα διεξαχθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες και θα περιλαμβάνει τις συνόδους που έχουν ήδη προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν ως τον Ιούνιο του 2019 καθώς και άτυπες συνόδους για συγκεκριμένα ζητήματα.

Επίσης προβλέπει μια έκτακτη ευρωπαϊκή σύνοδο στη Ρουμανία, λίγες ημέρες μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, που είναι προγραμματισμένη για τον Μάρτιο του 2019, καθώς και μια σύνοδο κορυφής με θέμα την ασφάλεια που θα πραγματοποιηθεί του χρόνου στη Βιέννη.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος που βλέπω την επιθυμία σας να επιταχύνετε το έργο σας και να ξεπεράσετε το αίσθημα της αδυναμίας», αναφέρει ο Τουσκ στην πρόσκληση που έστειλε για τη σύνοδο της Πέμπτης και της Παρασκευής στους Ευρωπαίους ηγέτες.

«Έπειτα από τις διαβουλεύσεις που είχα, είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει επίσης βούληση να δοθεί νέα ώθηση και να εμπλουτιστεί το έργο μας και με νέες ιδέες», πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν – «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία

Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Ο Βέλγος πρωθυπουργός αρνείται να «πειράξει» τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια υπό τον φόβο της ρωσικής «οργής»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr