ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το όραμα του “σοσιαλισμού με κινεζικά χαρακτηριστικά” περνά στο πάνθεον της Κίνας

Το όραμα του “σοσιαλισμού με κινεζικά χαρακτηριστικά” περνά στο πάνθεον της Κίνας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας ενέκρινε παμψηφεί την τροποποίηση του καταστατικού του κόμματος, για την «διαφύλαξη» και υλοποίηση του «οράματος» του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ για τον «σοσιαλισμό με κινεζικά χαρακτηριστικά στο πλαίσιο της Νέας Εποχής».

Το συνέδριο είχε ξεκινήσει την προηγούμενη εβδομάδα με έναν τρίωρο λόγο του Σι, όπου παρουσίασε στους περισσότερους από 2.000 συμμετέχοντες τη φιλοσοφία του και το όραμά του.

Πολύ γρήγορα, κορυφαίοι αξιωματούχοι και τα κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης άρχισαν να αποκαλούν την πρόταση του Σι ως την «Σκέψη του Σι Τζινπίνγκ», καταδεικνύοντας πως ο Κινέζος πρόεδρος έχει ισχυροποιήσει την επιρροή του στο Κόμμα.

Στην τροπολογία που ενέκριναν οι σύνεδροι αναφέρεται ρητά το όνομα του Κινέζου προέδρου, με αρκετούς αναλυτές να υπογραμμίζουν πως ο Σι έχει αυξήσει σταθερά τον έλεγχό του στο Κόμμα, από όταν έγινε ηγέτης το 2012.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σε συναγερμό οι ΗΠΑ για τους νέους ιρανικούς πυραύλους υψηλής ταχύτητας – Υποψίες για σύμπραξη με Ρωσία και Κίνα

Νίκος Δένδιας για Κίνα: «Ως Έλληνας, γνωρίζω καλά αυτό που αναφέρεται ως “Παγίδα του Θουκυδίδη”»

FORBES: Ο Βλάντιμιρ Πούτιν οδεύει προς την πτώση εντός της επόμενης τριετίας

Πιθανώς κινεζικής κατασκευής ο φορητός πύραυλος με τον οποίο καταρρίφθηκε το αμερικανικό μαχητικό πάνω από το Ιράν

Το Ιράν εισάγει drones από την Κίνα – Σχέδιο δολοφονίας της Ιβάνκα – «Χρυσωρυχείο» τα Στενά του Ορμούζ για το Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr