ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Peace is not deterrence: "You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have...
Τουρκικά στρατεύματα στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ - Νετανιάχου: «Δεν θα ανεχθούμε»
Η τουρκική επιρροή στην Ουάσιγκτον
Ο Τραμπ επιδιώκει συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν το φθινόπωρο
Τραμπ: Το Ιράν θα χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Αύξηση των τουρκικών προκλήσεων καταγράφεται αυτές τις μέρες στην θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, καθώς εκδόθηκε παράτυπη τουρκική navtex για ναυτική άσκηση με χρήση πυρών, νότια της Κύπρου και σε απόσταση μόλις 15 χιλιομέτρων από τις ακτές της Αγίας Νάπας.
Σύμφωνα με την παράτυπη τουρκική «δέσμευση» η άσκηση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 25 Οκτωβρίου από τις 7 μέχρι τις 9 το βράδυ.
Η περιοχή «δεσμεύτηκε» με την τουρκική παράτυπη navtex που εξέδωσε το Γραφείο Ναυσιπλοΐας, Υδρολογίας και Ωκεανογραφίας του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.
Το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει εκδώσει ανακοίνωση προς ναυτιλλομένους, με την οποία ενημερώνει για το παράνομο των τουρκικών ενεργειών στην περιοχή ευθύνης έρευνας και διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Καλούνται τα πλοία που πλέουν στην περιοχή να επικοινωνούν με τις νόμιμες αρμόδιες υπηρεσίες της Δημοκρατίας.
Δεύτερη άσκηση – έρευνας και διάσωσης σε αυτή την περίπτωση – έχει ανακοινωθεί και για άσκηση ανατολικά του Αποστόλου Αντρέα.
Την ίδια ώρα, με τρίτη παράτυπη navtex, η Τουρκία τροποποίησε προσωρινά την ρότα των δύο σεισμογραφικών που επιχειρούν παράνομα εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, των Barbaros και Apollo Moon.























































