Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποια πόλη απαγορεύει στους πεζούς να στέλνουν μήνυμα στο κινητό τους στο δρόμο

Ποια πόλη απαγορεύει στους πεζούς να στέλνουν μήνυμα στο κινητό τους στο δρόμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κινητά Τηλέφωνα, Χαβάη,

Πρόστιμο και μάλιστα τσουχτερό στους πεζούς που κοιτάζουν το κινητό τους ενώ διασχίζουν τον δρόμο επιβάλλει η Χαβάη μετά την ψήφιση νόμου που αφορά την προστασία των απρόσεκτων πεζών.

Η Χονολουλού έγινε η πρώτη μεγάλη πόλη παγκοσμίως που απαγόρευσε στους πεζούς την αποστολή μηνυμάτων την ώρα που περνούν το δρόμο, με μια νέα νομοθεσία που ονομάζεται «ο νόμος για τους αφηρημένους πεζούς».

Η Αστυνομία της Χαβάη θα έχει πλέον τη δυνατότητα να επιβάλει πρόστιμο ύψους 99 δολαρίων σε όσους πεζούς κοιτάνε οποιαδήποτε ηλεκτρονική οθόνη όσο διασχίζουν το δρόμο.

«Πολύ σημαντική νομοθεσία που θέτει ψηλά τον πήχη για την ασφάλεια όλων των ανθρώπων».

Ο Brandon Elefante, μέλος του δημοτικού συμβουλίου της πόλης που εισήγαγε το νέο νόμο εξηγεί πως η ευθύνη πλέον για τα τροχαία ατυχήματα μοιράζεται τόσο στους οδηγούς οχημάτων όσο και στους περαστικούς, ενώ μιλώντας στη New York Times πρόσθεσε πως: «Είναι μια πραγματικά πολύ σημαντική νομοθεσία που θέτει ψηλά τον πήχη για την ασφάλεια όλων των ανθρώπων».

Ο δήμαρχος της Χονολουλού, Kirk Caldwell είχε δηλώσει την ημέρα της ψήφισης της σχετικής νομοθεσίας για πως ο νόμος για τους «αφηρημένους πεζούς» είναι αναγκαίος «λόγω του υψηλού ποσοστού των πολιτών που τους πατάνε αυτοκίνητα», ενώ συνέχισε λέγοντας πως: «Μερικές φορές θα ήθελα να υπήρχαν νόμοι που δεν θα χρειαζόταν να περάσουμε, καθώς είναι αυτονόητοι και κυριαρχούνται από τη κοινή λογική. Μερικές φορές δυστυχώς απουσιάζει η κοινή λογική».

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Maryland που δημοσιεύτηκε το 2015, την περίοδο 2000-2011 σημειώθηκαν περισσότεροι από 11.000 τραυματισμοί ανθρώπων εξ’ αιτίας της απόσπασης της προσοχής τους από το τηλέφωνο ενώ περπατούσαν στους δρόμους των ΗΠΑ.

Οι θάνατοι πεζών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 9% το 2016 σε σχέση με το προηγούμενο έτος, διαμορφώνοντας το νούμερο στους 5.987 θανάτους, τον υψηλότερο αριθμό που παρατηρήθηκε ποτέ από το 1990.

Η συγκεκριμένη απαγόρευση έρχεται τη στιγμή που πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο παλεύουν με το πώς να προστατεύσουν τα κινμούμενα «ζόμπι των smartphones» από το να τραυματίσουν τον εαυτό τους, είτε τη στιγμή που μπαίνουν μέσα στην κυκλοφορία των οχημάτων είτε όταν σκοντάφτουν πάνω σε ακίνητα αντικείμενα.

Το Αμβούργο της Γερμανίας πέρυσι τοποθέτησε σήματα κυκλοφορίας στο έδαφος κοντά σε τροχιές τρένων για να βοηθηθούν οι πεζοί που κοιτάνε τα κάτω -λόγω της οθόνης των συσκευών τους- ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Απαγορεύτηκε στους Τούρκους στρατιώτες η χρήση «έξυπνων κινητών» στις εμπόλεμες ζώνες

Ο Ζούκερμπεργκ προετοιμάζεται για το τέλος του κόσμου – Το υπερπολυτελές συγκρότημα στη Χαβάη με το υπόγειο καταφύγιο των 5.000 τ.μ.!

Χάλλα: Ο πλανήτης που δεν «καταβρόχθισε» ο ήλιος του

Τα τηλεφωνήματα στο κινητό ανεβάζουν την αρτηριακή πίεση

Ο Χιου Γκραντ «καταριέται» τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr