Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντόναλντ Τραμπ: “Κανένας δικτάτορας, κανένα καθεστώς να μην υποτιμήσει την αποφασιστικότητά μας”

Ντόναλντ Τραμπ: “Κανένας δικτάτορας, κανένα καθεστώς να μην υποτιμήσει την αποφασιστικότητά μας”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με τη Βόρεια Κορέα πρώτο πιάτο στο μενού των συνομιλιών του με τους ηγέτες των χωρών που θα επισκεφθεί, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έφτασε στην Ιαπωνία, στο πλαίσιο της 12ήμερης περιοδείας του στην Ασία, κι ενώ η ένταση στην περιοχή έχει κλιμακωθεί λόγω των βορειοκορεάτικων δοκιμών πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων.

Ο Τραμπ θέλει να προβάλλει εικόνα απόλυτης ενότητας των ΗΠΑ με την Ιαπωνία έναντι της Βόρειας Κορέας στη συνάντηση που θα έχει με τον «φίλο του», τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε.

«Η Ιαπωνία είναι πολύτιμος εταίρος και ένας κρίσιμος σύμμαχος» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος απευθυνόμενος σε Αμερικανούς και Ιάπωνες στρατιώτες στη βάση Γιοκότα, περίπου σαράντα χιλιόμετρα δυτικά από το Τόκιο, όπου τον υποδέχθηκε ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών Τάρο Κόνο.

Προειδοποίησε ότι κανένας δεν πρέπει να «υποτιμήσει» την αποφασιστικότητα της χώρας του λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ουδείς, κανένας δικτάτορας, κανένα καθεστώς και καμιά χώρα δεν πρέπει, ποτέ, να υποτιμήσει την αποφασιστικότητα της Αμερικής».

Νωρίτερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους μέσα στο Air Force One, ο Τραμπ είπε πως θα αποφασίσει σύντομα εάν θα προστεθεί η Βόρεια Κορέα στον κατάλογο των κρατών στα οποία η Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις επειδή θεωρεί πως υποστηρίζουν την τρομοκρατία.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του θα υιοθετήσει διαφορετική προσέγγιση για την αντιμετώπιση του ζητήματος, υποστηρίζοντας ότι για δεκαετίες η Ουάσιγκτον επεδείκνυε «απόλυτη αδυναμία».

«Θέλουμε να το λύσουμε. Είναι μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα μας και για τον κόσμο, και θέλουμε να λυθεί. Υπήρξαν 25 χρόνια απόλυτης αδυναμίας κι έτσι υιοθετούμε μια πολύ διαφορετική προσέγγιση» πρόσθεσε, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Ο Πρόεδρος θορύβησε πολλούς συμμάχους των ΗΠΑ όταν απείλησε να «καταστρέψει ολοσχερώς» τη Βόρεια Κορέα εάν απειλήσει τη χώρα του ή τους συμμάχους της και όταν αναφέρθηκε στον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν με την ειρωνική έκφραση «πυραυλάνθρωπος σε αποστολή αυτοκτονίας».

Τα γυμνάσια στα οποία συμμετείχαν αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά στην κορεατική χερσόνησο την Παρασκευή διατήρησαν ψηλά την ένταση.

Ο Τραμπ δήλωσε εξάλλου ότι πρόκειται να συναντήσει τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Ασία, την πιο μακρά που έχει κάνει Αμερικανός πρόεδρος στην περιοχή έπειτα από εκείνη του Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους το 1992.

«Νομίζω ότι προβλέπεται να τον συναντήσω, θέλουμε τη βοήθεια του Πούτιν για τη Βόρεια Κορέα» είπε.

Μετά το Τόκιο, τη Σεούλ και το Πεκίνο, ο Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται να συμμετάσχει τόσο στη σύνοδο κορυφής της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) στο Βιετνάμ, όσο και στη σύνοδο κορυφής της Ένωσης Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) στη Μανίλα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Κάμαλα Χάρις: Κανείς δεν πρέπει να φυλακίζεται επειδή κάπνισε μαριχουάνα

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχετικά με δημοσιεύματα για την Κύρωση των Μνημονίων με ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr