Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ άρχισαν ξανά να εκδίδουν βίζα σε Τούρκους πολίτες

Οι ΗΠΑ άρχισαν ξανά να εκδίδουν βίζα σε Τούρκους πολίτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε μία προσπάθεια να διευθετηθεί η διπλωματική κρίση με την Άγκυρα, οι ΗΠΑ επανεκκινούν την χορήγηση βίζας σε Τούρκους πολίτες στις πρεσβείες τους στην Τουρκία, σε περιορισμένη έκταση προς το παρόν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγή της αμερικανικής πρεσβείας στην τουρκική πρωτεύουσα.

Πριν από περίπου έναν μήνα η Ουάσινγκτον διέκοψε τη χορήγηση βίζας σε Τούρκους πολίτες (εκτός περιπτώσεων μετανάστευσης) με αφορμή τη σύλληψη ενός υπαλλήλου του προξενείου της Κωνσταντινούπολης.

«Η χορήγηση θεωρήσεων εισόδου ξαναρχίζει σε περιορισμένη βάση», είπε μια διπλωματική πηγή.

Μετά την εξέλιξη αυτή, μια πηγή της τουρκικής κυβέρνησης ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ότι και η Τουρκία μπορεί να κάνει «παρόμοια βήματα” και να άρει εν μέρει την απαγόρευση χορήγησης βίζας σε Αμερικανούς πολίτες.

ΗΠΑ και Τουρκία είχαν αναστείλει αμφότερες όλες τις υπηρεσίες έκδοσης θεωρήσεων εισόδου, με εξαίρεση μόνο τις βίζες για μετανάστες στις 8 Οκτωβρίου, έπειτα από την σύλληψη ενός υπαλλήλου του Αμερικανικού Προξενείου, που «ηλέκτρισε» τις σχέσεις μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ.

Ο διπλωμάτης είχε συλληφθεί στην Κωνσταντινούπολη με την κατηγορία ότι έχει διασυνδέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορεί η Άγκυρα για την απόπειρα πραξικοπήματος, προκαλώντας τη δυσφορία της Ουάσιγκτον που καταδίκασε την ενέργεια αυτή χαρακτηρίζοντάς την αβάσιμη και τονίζοντας ότι θα προκαλέσει πλήγμα στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

«Προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε τον αριθμό των επισκεπτών στην πρεσβεία μας και τα προξενεία μας ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία επανεκτίμησης, αναστείλαμε- με άμεση ισχύ- όλες τις υπηρεσίες έκδοσης θεωρήσεων εισόδου για μη μετανάστες σε όλες τις διπλωματικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ στην Τουρκία», είχε αναφέρει η πρεσβεία των ΗΠΑ, ενώ λίγες ώρες αργότερα ανάλογη ανακοίνωση έκανε και η τουρκική κυβέρνηση, ως αντίποινα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

H 45χρονη καθηγήτρια που πιάστηκε γυμνή με μαθητή, είναι παντρεμένη με κυβερνητικό αξιωματούχο

Ισραήλ-Πολεμικό Συμβούλιο: Απόφαση για «χτύπημα» κατά του Ιράν – Ίσως και τη Δευτέρα τα αντίποινα

Την έβγαλε για φαγητό, τη σκότωσε, τη διαμέλισε με πριόνι και την έκαψε

45χρονη δασκάλα «πιάστηκε» με 17χρονο μαθητή γυμνοί – Ο έφηβος το έβαλε στα πόδια με το βρακί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr