Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μέρκελ: Σταματήστε να μιλάτε για νέες εκλογές

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι θέλει να ξεκινήσουν σε δέκα ημέρες οι «κανονικές» διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ενώ διεμήνυσε στα υπόλοιπα κόμματα να σταματήσουν να μιλούν για νέες εκλογές.

Η καγκελάριος ανέφερε, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, ότι η μετανάστευση και η κλιματική πολιτική είναι τα πιο ακανθώδη ζητήματα στις διερευνητικές επαφές μεταξύ του CDU, των Πρασίνων και των Φιλελεύθερων.

Παρά τις συζητήσεις των τελευταίων εβδομάδων, δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις και οι Πράσινοι με τους Φιλελεύθερους αλληλοκατηγορούνται για το γεγονός.

“Nα έχουν τελειώσει οι διερευνητικές συζητήσεις έως τις 14 Νοεμβρίου”

Η Μέρκελ τόνισε ακόμη ότι θέλει να έχουν τελειώσει οι διερευνητικές συζητήσεις έως τις 14 Νοεμβρίου ώστε να μπορέσουν τα κόμματα να ξεκινήσουν τις κανονικές διαπραγματεύσεις που μπορεί να καταλήξουν σε συμφωνία για κυβέρνηση συνασπισμού.

Νωρίτερα, σε συνάντηση με στελέχη του CDU στο Βερολίνο, η Μέρκελ προειδοποίησε τους πιθανούς κυβερνητικούς εταίρους της να σταματήσουν να μιλούν διαρκώς για νέες εκλογές γιατί, τόνισε, όλα τα κόμματα έχουν την πολιτική ευθύνη για τον σχηματισμό μίας σταθερής κυβέρνησης.

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εξαφάνιση Λόρας: Tι αναφέρει η Lufthansa στην DW

DW: Τι γνωρίζουν οι γερμανικές Αρχές για την 16χρονη Λόρα

Γερμανία: Ελληνας 26 ετών ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου Τούρκο 36χρονο ελεγκτή τρένου

Ροδόπη: Συνελήφθη 54χρονος Ελληνας για σαμποτάζ σε πολεμικά πλοία της Γερμανίας

Γερμανία: Ρεκόρ 12ετίας στην ανεργία με πάνω από 3.000.000 άνεργους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr