Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καραγκιούλ: Οι ΗΠΑ βάζουν τους Κούρδους να διαμελίσουν την Τουρκία – Πρέπει να επιτεθούμε πρώτοι!

Καραγκιούλ: Οι ΗΠΑ βάζουν τους Κούρδους να διαμελίσουν την Τουρκία – Πρέπει να επιτεθούμε πρώτοι!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο αρχισυντάκτης της λαϊκίστικης ερντογανικής εφημερίδας Yeni Safak, Ιμπραήμ Καραγκιούλ, γνωστός για τις υστερίες και τις θεωρίες συνωμοσίας που δημοσιεύει σε τακτική βάση, σε νέο του άρθρο ισχυρίζεται ότι υπάρχουν αμερικανικοί σχεδιασμοί για να “πνιγεί” η Τουρκία στην “τρομοκρατία” και να διαμελιστεί.

Εννοώντας ως “τρομοκρατία” τις κουρδικές οτσαλανικές οργανώσεις, στη Συρία, στο Ιράκ και στην Τουρκία, ο Καραγκιούλ ευθυγραμμίζεται με τον αφέντη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που προειδοποίησε ότι θα επιτεθεί στα κουρδικά στρατόπεδα στη Συρία στο Ιράκ, χαρακτηρίζοντας τα δυτικά στρατεύματα (κυρίως αμερικανικά) που συνεργάζονται με τους Κούρδους εξίσου τρομοκράτες [διαβάστε εδώ], απειλώντας ευθέως να πλήξει “παραπλεύρως” και τους Αμερικανούς.

Ο Καραγκιούλ προτείνει να ξεκινήσει η Τουρκία μία επιθετική στρατηγική αντί μίας αμυντικής και υπογραμμίζει ότι εάν η Τουρκία καθυστερήσει την επίθεσή της μπορεί να υποστεί μοιραία αποτελέσματα, δηλαδή να γίνουν πραγματικότητα τα σενάρια διαμελισμού της.

Αναφέρει επίσης ότι η [κουρδική] ζώνη [διάδρομος] στη βόρεια Συρία κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία σχεδιάστηκε από τις ΗΠΑ ως ένα μέτωπο κατά της Τουρκίας ενώ επισημαίνει ότι το PKK/PYD έχει προετοιμασθεί για μία στρατιωτική επιχείρηση ενάντια στην Τουρκία [έχοντας λάβει] εντυπωσιακά φορτία δυτικών όπλων και υποστήριξη με τη δημιουργία στρατιωτικών βάσεων και στρατοπέδων εκπαίδευσης.

Ο Ιμπραήμ Καραγκιούλ τονίζει ότι μία χώρα του ΝΑΤΟ, όπως είναι οι ΗΠΑ, εξοπλίζει μια “τρομοκρατική [κουρδική] οργάνωση” κατά μίας άλλης χώρας του ΝΑΤΟ, την Τουρκία.

Ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι ο σκοπός αυτής της [αμερικανικής] συνομωσίας είναι να “πνιγεί” και να “διαμελισθεί” η Τουρκία.

Επιπρόσθετα όπως ο ίδιος εκτιμά το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (ΡΚΚ) θα ξεκινήσει σύντομα πυκνές επιθέσεις κατά της Τουρκίας ενώ εκτός από τις επιθέσεις από τη Συρία θα υπάρξουν επιθέσεις και από το έδαφος του Ιράκ.

Καταλήγοντας υποστηρίζει ότι η Τουρκία πρέπει να δραστηριοποιηθεί ώστε να ματαιώσει την επίθεση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κλιματική Αλλαγή: Το λιώσιμο των πάγων αλλάζει την περιστροφή της Γης και επηρεάζει τη μέτρηση του χρόνου

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr