Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Σαουδική Αραβία διέψευσε ότι κρατά σε κατ’ οίκον περιορισμό τον παραιτηθέντα Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Η Σαουδική Αραβία διέψευσε ότι κρατά σε κατ’ οίκον περιορισμό τον παραιτηθέντα Πρωθυπουργό του Λιβάνου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Σάαντ Αλ Χαρίρι, που παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία του Λιβάνου το Σάββατο καταγγέλλοντας σχέδιο δολοφονίας του, ανακοινώνοντας την απόφασή του από την Σαουδική Αραβία, βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό στο βασίλειο, αναφέρει εφημερίδα που πρόσκειται στην Χεζμπολάχ και επικαλείται μη κατονομαζόμενες πηγές.

Ο παραιτηθείς Πρωθυπουργός του Λιβάνου γεννήθηκε στη Σαουδική Αραβία και διατηρεί παράλληλα και τη σαουδαραβική υπηκοότητα.

Το γραφείο Τύπου του κ. Χαρίρι ανακοίνωσε ότι βρισκόταν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ότι ήδη επιστρέφει στο Ριάντ.

Σύμβουλοι του Σ. Χαρίρι -σουνίτη μουσουλμάνου πολιτικού με τη μεγαλύτερη επιρροή στη χώρα και στενού συμμάχου της Σ. Αραβίας- διέψευσαν τους ισχυρισμούς ότι ο τέως πρωθυπουργός βρίσκεται υπό κατ΄ οίκον περιορισμό.

Η εφημερίδα του Λιβάνου Al Akhbar, η οποία συντάσσεται με την σιιτική παραστρατιωτική οργάνωση και πολιτικό κίνημα Χεζμπολάχ, έγραψε ότι ο κ. Χαρίρι «τέθηκε σε κατ΄ οίκον περιορισμό λίγες ώρες μετά την άφιξή του στο Ριάντ την περασμένη Παρασκευή» και έκτοτε παραμένει υπό κράτηση.

Τη Δευτέρα, ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών Αντέλ Τζουμπέιρ διέψευσε ως «ανοησίες» τους ισχυρισμούς ότι το Ριάντ υποχρέωσε τον κ. Χαρίρι σε παραίτηση και πρόσθεσε ότι είναι ελεύθερος να φύγει όποτε θέλει.

Οι εικασίες στον Λίβανο σχετικά με την τύχη του κ. Χαρίρι συνεχίζονται ακόμη και μετά την δημοσιοποίηση από τα σαουδικά μέσα ενημέρωσης φωτογραφίας του με τον βασιλιά Σαλμάν και της πληροφορίας ότι αναχωρεί για τα ΗΑΕ.

Η κυβέρνηση συμμαχίας, η οποία κατέρρευσε έπειτα από την αιφνιδιαστική παραίτηση του κ. Χαρίρι, περιελάμβανε και την υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Al Akhbar, σαουδαραβικό κλιμάκιο ασφαλείας επιτηρεί τον Σ. Χαρίρι.

Η εφημερίδα επικαλείται μη κατονομαζόμενες πηγές που πρόσκεινται στον παραιτηθέντα πρωθυπουργό.

Η ίδια πηγή προσθέτει ότι ο Σ. Χαρίρι, η οικογένεια του οποίου έκανε την περιουσία της στην κατασκευαστική βιομηχανία της Σαουδικής Αραβίας, έχει πολύ περιορισμένη πρόσβαση στα τηλέφωνά του.

Πάντως, ο πρώην πρωθυπουργός του Λιβάνου και υψηλόβαθμο στέλεχος του πολιτικού κόμματος του Χαρίρι, Φουάντ Σινιόρα, είπε ότι ο παραιτηθείς θα επιστρέψει στη χώρα.

Η επιστροφή του Χαρίρι στον Λίβανο είναι «προτεραιότητα», δήλωσε ο κ. Σινιόρα και πρόσθεσε ότι τη Δευτέρα είχε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στη Μέση Ανατολή ο Μπλίνκεν – Πρώτος σταθμός η Σαουδική Αραβία

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Ισραήλ: Έπληξε 40 στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο με αεροσκάφη και πυροβολικό

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr