Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θερμή υποδοχή Τραμπ στην Κίνα – Η αυτοκρατορία του δράκου τον αγαπά περισσότερο από τον Ομπάμα

Θερμή υποδοχή Τραμπ στην Κίνα – Η αυτοκρατορία του δράκου τον αγαπά περισσότερο από τον Ομπάμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην Κίνα βρίσκεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για επίσημη επίσκεψη, στην οποία αναμένεται να κυριαρχήσει το ζήτημα της Βόρειας Κορέας και των γενικότερων γεωπολιτικών εντάσεων στην Άπω Ανατολή.

Η άφιξη του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους στην Κίνα έγινε λίγο μετά την ομιλία του στο κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας, στην οποία ο κ. Τραμπ κάλεσε την Κίνα να συμβάλει στην περαιτέρω απομόνωση της Βόρειας Κορέας.

Ο Λευκός Οίκος θεωρεί κλειδί τον ρόλο της Κίνας στην άσκηση πίεσης προς την Πιονγιάνγκ για να εγκαταλείψει η τελευταία το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Η υποδοχή την οποία επιφύλαξε στον Ντόναλντ Τραμπ ο ομόλογός του της Κίνας Σι Τζινπίνγκ ήταν ιδιαίτερτα θερμή.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε επαινέσει προ ημερών τον πρόεδρο της Κίνας για την ενίσχυση της πολιτικής του θέσης στη χώρα, στο 19ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, κάνοντας λόγο για μια «μεγάλη πολιτική νίκη» για τον κ. Σι.

Στο συνέδριο, ο Κινέζος ηγέτης φάνηκε να καθίσταται ο ισχυρότερος ηγέτης της χώρας του μετά την εποχή του Μάο Τσε Τουνγκ.

Στην υποδοχή υπήρχε κόκκινο χαλί, στρατιωτική μπάντα και παιδιά τα οποία κουνούσαν κινεζικές και αμερικανικές σημαίες, την ώρα που ο Ντ. Τραμπ και η σύζυγός του, Μελάνια, αποβιβάζονταν από το προεδρικό αεροσκάφος.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι σε αντίστοιχη επίσκεψη, τους τελευταίους μήνες της θητείας του Μπαράκ Ομπάμα στο Πεκίνο, δεν είχαν υπάρξει τέτοιες τιμές.

Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ επισκέφθηκαν στη συνέχεια την Απαγορευμένη Πόλη, όπου ζούσαν για αιώνες οι Κινέζοι αυτοκράτορες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Ινδονησία: Κινέζα πήγε να βγάλει selfie σε ενεργό ηφαίστειο και έπεσε μέσα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr