Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αίγυπτος ποινικοποιεί την ομοφυλοφιλία – Καταγγελίες από τη Διεθνή Αμνηστία

Η Αίγυπτος ποινικοποιεί την ομοφυλοφιλία – Καταγγελίες από τη Διεθνή Αμνηστία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την ομοφυλοφιλία στην Αίγυπτο προάγει «τις διακρίσεις» και αποτελεί «πισωγύρισμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα», ανακοίνωσε  η Διεθνής Αμνηστία.

Προς το παρόν η αιγυπτιακή νομοθεσία δεν θεωρεί ποινικό αδίκημα την ίδια την ομοφυλοφιλία, όμως τα δικαστήρια χρησιμοποιούν το αδίκημα της «πορνείας» ή της «ασωτείας» για να καταδικάσουν τους ομοφυλόφιλους.

Τον Οκτώβριο πολλοί Αιγύπτιοι βουλευτές είχαν προτείνει ένα νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει ποινές φυλάκισης για τα άτομα του ίδιου φύλου που έχουν σεξουαλικές σχέσεις τόσο σε ιδιωτικούς όσο και σε δημόσιους χώρους.

Οι ποινές αυτές κυμαίνονται από ένα έως τρία χρόνια, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, ενώ όσοι υποτροπιάζουν κινδυνεύουν μέχρι και με πέντε χρόνια φυλάκιση.

“Προάγει τις διακρίσεις και θα αποτελέσει σοβαρό πισωγύρισμα”

«Το νομοσχέδιο αυτό προάγει τις διακρίσεις και θα αποτελέσει σοβαρό πισωγύρισμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ακόμη ένα πλήγμα για τα σεξουαλικά δικαιώματα στην Αίγυπτο», κατήγγειλε η Νάζια Μπουνάιμ, διευθύντρια των εκστρατειών για την Αφρική της Διεθνούς Αμνηστίας.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει ξεκινήσει ένα κύμα καταστολής εναντίον της κοινότητας των ομοφυλόφιλων, έπειτα από μια συναυλία που έδωσε στο Κάιρο στις 22 Σεπτεμβρίου το λιβανέζικο συγκρότημα Mashrou’Leila, γνωστό για τις απόψεις του υπέρ της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ.

Στη διάρκεια της συναυλίας κάποιοι από τους παρευρισκόμενους κρατούσαν σημαίες με το ουράνιο τόξο, σύμβολο της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και τα μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, η αστυνομία έχει συλλάβει 31 ανθρώπους μετά τη συναυλία αυτή. Ο αριθμός των συλλήψεων ξεπερνά τις 70, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία.

Στις 19 Νοεμβρίου δικαστήριο του Καΐρου θα αποφασίσει για την τύχη 17 ανθρώπων που κατηγορούνται για «σεξουαλική ασωτεία».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ στο Κατάρ για συνάντηση με θέμα την απελευθέρωση ομήρων

24χρονος Αλβανός στην Πέλλα καταδικάστηκε για βιασμό ανηλίκου

Φωνή της Αμερικής: 400% αύξηση των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα

ΠΑΣΟΚ: «Ο Μητσοτάκης κρύβει κουτοπόνηρα το ταξίδι στην όαση Σίβα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr