Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πάνω από 200 συλλήψεις κατά της διαφθοράς στην Σ. Αραβία – Υπεξαιρέθηκαν 100 δισ. δολάρια

Πάνω από 200 συλλήψεις κατά της διαφθοράς στην Σ. Αραβία – Υπεξαιρέθηκαν 100 δισ. δολάρια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διαφθορά, Σαουδική Αραβία,

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι συνελήφθησαν στη Σαουδική Αραβία στο πλαίσιο των άνευ προηγουμένου διώξεων για την καταπολέμηση της διαφθοράς που ξεκίνησαν πρόσφατα στο βασίλειο με τις αρχές να βάζουν στο στόχαστρό τους πρίγκιπες και υπουργούς, επισημαίνεται σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε ο γενικός εισαγγελέας της χώρας.

Όπως προκύπτει, τα χρήματα που υπεξαιρέθηκαν ανέρχονται στο πόσο των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων (86,1 δισεκατομμύρια ευρώ) σε διάστημα δεκάδων ετών.

«Βάσει της έρευνάς μας τα τελευταία τρία χρόνια, υπολογίζουμε ότι τουλάχιστον 100 δισεκατομμύρια δολάρια υπεξαιρέθηκαν μέσω συστηματικής διαφθοράς και κατάχρησης για αρκετές δεκαετίες» τόνισε ο σεΐχης Σαούντ αλ Μοτζέμπ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, 208 άνθρωποι συνελήφθησαν κι ανακρίθηκαν, οι επτά εξ αυτών αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος τους.

Ο γενικός εισαγγελέας επανέλαβε τις δηλώσεις που έχουν κάνει άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι ότι οι εμπορικές δραστηριότητες δεν έχουν επηρεαστεί από το κύμα διώξεων και ότι μονάχα προσωπικοί τραπεζικοί λογαριασμοί έχουν “παγώσει”, όχι εταιρικοί.

«Οι εταιρείες και οι τράπεζες μπορούν ελεύθερα να συνεχίσουν τις συναλλαγές τους, ως συνήθως».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τσίπρας από Πάτρα: Η κυβέρνηση καταρρέει και το γνωρίζουν και οι ίδιοι – Όλη η ομιλία

Ο Νετανιάχου είπε στον Μπάρακ (ΗΠΑ) ότι ο αλ-Σάραα της Δαμασκού ΔΕΝ είναι αξιόπιστος κι ότι ΔΕΝ θέλει τους Τούρκους

Μυστικές συναντήσεις μεταξύ FBI και Ουκρανού διαπραγματευτή ανησυχούν την Ευρώπη

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Υποκρισία στην ΕΕ: Διαφθορά και ξένη επιρροή πίσω από την επιλεκτική αναγνώριση της Παλαιστίνης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr