ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ανεβαίνει το θερμόμετρο της έντασης στη Μέση Ανατολή, με τη Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ να καλούν το απόγευμα της Πέμπτης τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τον Λίβανο, μετά την κρίση που έχει ξεσπάσει στις σχέσεις Λιβάνου-Σαουδικής Αραβίας.
Το Σάββατο, ο σουνίτης μουσουλμάνος πρωθυπουργός του Λιβάνου Σαάντ Αλ Χαρίρι, ο οποίος διατηρεί και τη σαουδαραβική υπηκοότητα, απηύθυνε τηλεοπτικό διάγγελμα στον λαό της χώρας του, από σαουδαραβικό έδαφος, στο οποίο ανακοίνωνε την παραίτησή του, κατήγγειλλε σχέδιο δολοφονίας του και έστρεφε τα πυρά του κατά του Ιράν και της λιβανέζικης σιιτικής παραστρατιωτικής οργάνωσης και πολιτικού κόμματος Χεζμπολάχ.
Ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αούν δεν έκανε δεκτή την παραίτηση και ζήτησε από τον κ. Χαρίρι να επιστρέψει στον Λίβανο.
Λιβανέζοι αξιωματούχοι δήλωσαν την Πέμπτη ότι θεωρούν τον κ. Χαρίρι «κρατούμενο από τη Σαουδική Αραβία».
Στον Λίβανο συγκρούονται δύο βασικά πολιτικά μπλοκ, με το ένα να στηρίζεται στη Σαουδική Αραβία και το άλλο, με πυρήνα τη Χεζμπολάχ, στο σιιτικό Ιράν.
Το υπουργείο Εξωτερικών του Κουβέιτ, ακολουθώντας τη Σαουδική Αραβία, έδωσε εντολή στους υπηκόους του εμιράτου να φύγουν αμέσως από τον Λίβανο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Kuna.























































