Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Β. Κορέα διαμαρτυρήθηκε στον ΟΗΕ για τα στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ – Νότιας Κορέας

Η Β. Κορέα διαμαρτυρήθηκε στον ΟΗΕ για τα στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ – Νότιας Κορέας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Βόρεια Κορέα διαμαρτυρήθηκε την Δευτέρα στα Ηνωμένα Έθνη για τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια που διεξάγουν ΗΠΑ και Νότια Κορέα, κάνοντας λόγο για «τη χειρότερη κατάσταση από ποτέ», καθώς οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει πυρηνικό οπλοστάσιο, έτοιμο να εξαπολύσει επίθεση.

Με μια επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, η οποία περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου Ρόιτερς, ο πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ Τζα Σονγκ Ναμ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «πραγματοποιούν ανεξέλεγκτα ασκήσεις πολέμου έχοντας αναπτύξει πυρηνικό οπλοστάσιο εντός και γύρω της κορεατικής χερσονήσου».

Τρία αμερικανικά αεροπλανοφόρα και σκάφη συνοδείας που συγκροτούν τις δυνάμεις κρούσης των ΗΠΑ στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό συμμετείχαν σε μια κοινή άσκηση, την πρώτη της τελευταίας δεκαετίας, σε μια σπάνια επίδειξη δύναμης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην Ασία.

Η Νότια Κορέα έχει τονίσει ότι τα κοινά γυμνάσια, που αναμένεται να ολοκληρωθούν την Τρίτη, αποτελούν απάντηση στις πυρηνικές και πυραυλικές προκλήσεις της Βόρειας Κορέας και μια επίδειξη ότι αυτές μπορεί να απωθηθούν με «υπεροπλία δυνάμεων».

Εντούτοις, ο Τζα δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον ευθύνεται για την κλιμάκωση των εντάσεων και κατηγόρησε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι αγνοεί «τις ασκήσεις πυρηνικού πολέμου των ΗΠΑ που αποφασιστικά οδηγούν να προκαλέσουν μια «τραγική καταστροφή στην ανθρωπότητα».

Ο Βορειοκορεάτης πρεσβευτής στον ΟΗΕ ζήτησε από τον Γκουτέρες να θέσει υπόψη του 15μελους ΣΑ – με βάση το άρθρο 99 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών – «τον κίνδυνο που θέτουν οι αμερικανικές ασκήσεις πυρηνικού πολέμου, που εγείρουν ξεκάθαρες απειλές στη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr