Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αναβλήθηκε εκτέλεση θανατοποινίτη στο Οχάιο γιατί δεν του έβρισκαν φλέβα

Αναβλήθηκε εκτέλεση θανατοποινίτη στο Οχάιο  γιατί δεν του έβρισκαν φλέβα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο 69χρονος Άλβα Κάμπελ οδηγήθηκε στην προγραμματισμένη εκτέλεση της θανατικής του ποινής, όμως οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι μετά από προσπάθειες 25΄και παρά τη χρήση ειδικής συσκευής υπεριώδους ακτινοβολίας δεν κατάφεραν να βρουν φλέβα για να του χορηγήσουν το θανατηφόρο διάλυμα και η εκτέλεση ματαιώθηκε.

Ο Κάμπελ είχε ζητήσει διά του συνηγόρου να οδηγηθεί σε εκτελεστικό απόσπασμα, αντί να του χορηγηθεί θανατηφόρα ένεση, καθώς η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ σοβαρή: διαγνωσμένος με αναπνευστική νόσο, άσθμα, καρδιακά προβλήματα, τα τελευταία χρόνια είχε σακούλα κολοστομίας και κινείτο μόνο με περιπατητήρα.

Ήταν η πέμπτη «αποτυχημένη» εκτέλεση θανατικής ποινής στο Οχάιο τα πρόσφατα χρόνια και η δεύτερη φορά που μια προγραμματισμένη εκτέλεση εγκαταλείφτηκε, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών στο Οχάιο. Η Ένωση κάλεσε για άμεση αναστολή των εκτελέσεων στην Πολιτεία.

«Αυτό δεν είναι δικαιοσύνη, είναι απάνθρωπο», δήλωσε ο Μάικ Μπρίκνερ, διευθυντής πολιτικής της ΑCLU με μια ανακοίνωσή του.

«Η εκτέλεση αναβλήθηκε», δήλωσε ο δικηγόρος του Κάμπελ Ντέιβιντ Στέμπινς, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Tην Τρίτη το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε ένα τελικό αίτημα του Κάμπελ για ακύρωση της εκτέλεσής του στο σωφρονιστικό ίδρυμα στο Λουκασβίλ.

Ο Κάμπελ εξέτισε ποινή κάθειρξης 20 ετών για τη δολοφονία ενός άνδρα, πριν αφεθεί ελεύθερος με περιορισμούς το 1992. Πέντε χρόνια μετά την αποφυλάκισή του συνελήφθη για ληστεία.

Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης του Οχάιο, Τζον Κάσιτς, που είχε αρνηθεί να του δώσει χάρη, όρισε νέα ημερομηνία εκτέλεσης για τις 5 Ιουνίου 2019.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Ο Ζελένσκι πανευτυχής που θα πάρει νέα αμερικανικά δισ. δολάρια

Η NASA προειδοποιεί: «Η Κίνα θα στείλει όπλα στο Φεγγάρι»

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε το πακέτο βοήθειας σε Ουκρανία και Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr