ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νιγηρία: Βομβιστής αυτοκτονίας ανατίναξε τέμενος – Τουλάχιστον 50 οι νεκροί

Νιγηρία: Βομβιστής αυτοκτονίας ανατίναξε τέμενος – Τουλάχιστον 50 οι νεκροί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα Τρίτη σε τέμενος της πόλης Μουμπί στη βορειοανατολική Νιγηρία, ανακοίνωσε αξιωματούχος της Αστυνομίας.

Η επίθεση φέρει τη “σφραγίδα” της τζιχαντιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, η οποία βάζει συνήθως στο στόχαστρό της κατάμεστους δημόσιους χώρους όπως τεμένη και υπαίθριες αγορές.

Σημειώθηκε στη διάρκεια της πρωινής προσευχής στο τέμενος Μαντίνα στην περιοχή Ουγκουβάρ Σούα της Μούμπι, που απέχει περίπου 200 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Γιόλα της επαρχίας Ανταμάουα.

“Ο βομβιστής αυτοκτονίας παρεισέφρησε στους πιστούς. Εισήλθε στο τέμενος μαζί με άλλους πιστούς για την πρωινή προσευχή”, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Ανταμάουα Οτμάν Αμπουμπακάρ στο AFP.

“Πυροδότησε τα εκρηκτικά του στη διάρκεια της προσευχής”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στην υποσαχάρια Αφρική, ευθύνεται για τον θάνατο τουλάχιστον 20.000 ανθρώπων, ενώ από την τρομοκρατική της δράση περισσότεροι από 2,6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι από το 2009.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σε τροχιά σύγκρουσης Ρούμπιο και Τραμπ: «Τρελοί ισλαμιστές» η νέα ηγεσία του Ιράν

Ισραηλινός ειδικός στο πολιτικό Ισλάμ, Όφερ Μπίνστοκ: «Οι ΗΠΑ τελείωσαν»

Πρώην Αξιωματούχος της Μοσάντ: Το Ισραήλ να εξοντώνει τζιχαντιστές στην Τουρκία – Διευρυνόμενη επιρροή του Κατάρ εντός της κυβέρνησης Τραμπ

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) χρησιμοποιεί κρυπτονομίσματα για να συντηρήσει τα δίκτυά του στη Συρία

Σε ισχύ η νέα εκεχειρία Ισραήλ-Χεζμπολάχ με μεσολάβηση ΗΠΑ και Κατάρ – Επιμένει για «ελευθερία δράσης» ο ισραηλινός στρατός

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr