ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Ιρανικά κρατικά όργανα δημοσιεύουν λίστα θανάτου με στόχο Δυτικούς Ηγέτες μετά τον θάνατο του Ανώτατου Ηγέτη
Χανιά: Συνελήφθη ακόρεστος 34χρονος αλλοδαπός που πρόσφερε σε δύο ανήλικους χρήματα για να «πάνε» μαζί του - Την έπεσε και
Οι Αμερικανοί εξαπέλυσαν πλήγματα αντιποίνων στο Ιράν
Τραμπ: Το Ιράν κατέρριψε αμερικανικό Apache στο Ορμούζ - Η απάντηση των ΗΠΑ είναι αναπόφευκτη
Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα αποκτά αντι-drone ΟΠΛΑ ΛΕΪΖΕΡ - «Ανάγκη να υπερασπίσουμε αυτή τη χώρα, τον πολιτισμό μας, την κουλτούρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μωσαϊκό 100 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο έχει διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση από θαύμα, ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στο δάπεδο του ιστορικού ναού Παναγίας Χρυσοκεφάλου, στο Ορταχισάρ της Τραπεζούντας. Ο ναός είχε μετατραπεί σε τέμενος από τον Μωάμεθ τον Πορθητή το 1461.
Το μωσαϊκό, όπως και άλλες αγιογραφίες ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια ανακαίνισης του ναού από τη Διεύθυνση Ευαγών Ιδρυμάτων (Βακουφίων).
Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Βακουφίων Τραπεζούντας, Ορχάν Καχβετζί, δήλωσε ότι πρόκειται για έναν ναό τουλάχιστον 1.600 ετών, που χρονολογείται από το 370 μ.Χ.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, τα έργα καθυστερούσαν, «γιατί συναντούσαμε συνέχεια εκπλήξεις. Κάτω από τους σοβάδες ανακαλύφθηκαν παράθυρα που είχαν κλειστεί, φρέσκα (αγιογραφίες) και αυτό το καταπληκτικό μωσαϊκό κάτω από το δάπεδο».
Τώρα φτιάχνουμε γυάλινο δάπεδο πάνω σε ανοξείδωτο σκελετό που θα δίνει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να βλέπουν το ψηφιδωτό, ενώ θα περπατάνε πάνω του κι αυτό θα είναι προστατευμένο κάτω από το γυαλί» πρόσθεσε.
Μετά την ολοκλήρωση των έργων, ο ναός, που λειτουργεί ως τέμενος, κάποιες μέρες θα είναι επισκέψιμος και για τους τουρίστες.























































