Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παγκόσμιος συναγερμός: Νέο βαλλιστικό πύραυλο εκτόξευσε η Β. Κορέα

Παγκόσμιος συναγερμός: Νέο βαλλιστικό πύραυλο εκτόξευσε η Β. Κορέα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Κορέα, Ιαπωνία,

Στην εκτόξευση νέου βαλλιστικού πυραύλου προχώρησε την Τρίτη η Βόρεια Κορέα, σημαίνοντας εκ νέου παγκόσμιο συναγερμό και ιδιαίτερα στις δυνάμεις που βρίσκονται εντός του βεληνεκούς δράσης των πυραυλικών συστημάτων που έχει παρουσιάσει έως σήμερα η Πιονγκγιάνγκ.

Πρόκειται για την 7η πυραυλική δοκιμή από το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν, παρά τις διεθνείς κυρώσεις και τις απειλές που έχει εκτοξεύσει η Ουάσιγκτον.

Η τελευταία δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου που είχε πραγματοποιήσει η Πιονγκγιάνγκ ήταν στις 19 Σεπτεμβρίου, όταν ο πύραυλος είχε περάσει πάνω από την Ιαπωνία και συγκεκριμένα το νησί Χοκάιντο.

Η εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου εντοπίστηκε από το στρατό της Νότιας Κορέας και γνωστοποιήθηκε από ανώτατο στέλεχος. Όπως δήλωσε, ο πύραυλος κινήθηκε ανατολικά, δηλαδή προς την Ιαπωνία, όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις.
Τις λεπτομέρειες εξετάζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Νότιας Κορέας, σε συνεργασία με τους Αμερικανούς συμμάχους τους.

Όπως έγινε γνωστό, ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από την περιοχή Πιονγκσόνγκ, στην ανατολική επαρχία Πιονγκάν.

Μέλη της ρωσικής διπλωματικής αποστολής είχαν προϊδεάσει για τις προθέσεις της Βόρειας Κορέας, αποκαλύπτοντας στη ρωσική βουλή πριν από μέρες, ότι η Πιονγκγιάνγκ επιμένει στο πυρηνικό της πρόγραμμα και ότι σύντομα θα είναι σε θέση να πλήξει ακόμη και τις αμερικανικές ακτές.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε επίσης την εκτόξευση του πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, με τον εκπρόσωπό του να δηλώνει ότι «παρακολουθούμε συνεχώς τις κινήσεις της Πιονγκγιάνγκ. Η Δημοκρατία της Κορέας και οι ΗΠΑ παραμένουν ενωμένες και δυνατές, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις προβοκατόρικες ενέργειες της Βόρειας Κορέας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας πρώτος Έλληνας ΥΕΘΑ στην Ιαπωνία: Ελληνοϊαπωνική αμυντική συνεργασία και Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)

Ο Νίκος Δένδιας στην Ιαπωνία: Ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας σε τεχνολογία και ασφάλεια

Βορειοκορεάτες ναρκοσυλλέκτες με ρομπότ «καθαρίζουν» το ρωσικό Κουρσκ από ουκρανικές νάρκες

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου – Τόκιο: Ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ ο Εμμανουήλ Καραλής

Η Ιαπωνία έχει σχεδόν 100.000 αιωνόβιους και παράλληλα υπογεννητικότητα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr