Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συρία: 500 γυναίκες και άρρωστα παιδιά από τη βομβαρδισμένη Γούτα περιμένουν τη σωτηρία…

Συρία: 500 γυναίκες και άρρωστα παιδιά από τη βομβαρδισμένη Γούτα περιμένουν τη σωτηρία…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έκκληση για την άμεση απομάκρυνση 500 ασθενών, μεταξύ των οποίων και 167 παιδιά, από την ανατολική Γούτα στη Συρία, μια πόλη που πολιορκείται από το 2013 από τον συριακό στρατό, απηύθυνε ο ΟΗΕ.

«Οι μάχες τερματίστηκαν φέτος στη Χομς, στο Χαλέπι, στη Ράκα, μπορεί να τερματιστούν στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζουρ και μεταφέρθηκαν στην ανατολική Γούτα, η οποία πλέον βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα», δήλωσε ο Γιαν Έγκελαντ επικεφαλής του ανθρωπιστικού έργου του ΟΗΕ στη Συρία.

Εννέα άνθρωποι πέθαναν τις τελευταίες εβδομάδες αναμένοντας να λάβουν άδεια από τη συριακή κυβέρνηση για να μεταφερθούν σε νοσοκομεία.

Η Ρωσία, το Ιράν, οι ΗΠΑ και η Γαλλία δεσμεύθηκαν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση στη διάρκεια της εβδομαδιαίας συνάντησης για ανθρωπιστικά θέματα.

«Θα είναι φοβερό αν δεν καταφέρουν μια απλή απομάκρυνση κυρίως γυναικών και παιδιών από μια περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση 40 λεπτών με το αυτοκίνητο από τη Δαμασκό», σημείωσε ο Έγκελαντ.

«Τα παιδιά υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό. Πρόκειται για μια ανθρωπιστική κατάσταση έκτακτης ανάγκης» πρόσθεσε ο ίδιος.

Στην περιοχή αυτή της Συρίας, οι περίπου 400.000 κάτοικοι είναι αντιμέτωποι με σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα, ενώ το ποσοστό των παιδιών κάτω των 5 ετών που πάσχουν από οξύ υποσιτισμό έφτασε το 11,9% τον Νοέμβριο έναντι 2,1% που ήταν τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Unicef την Τετάρτη.

Το γεγονός ότι «εδώ και πολλούς μήνες δεν έχουμε καταφέρει να στείλουμε βοήθεια στην ανατολική Γούτα έχει οδηγήσει σε μια καταστροφική κατάσταση», εξήγησε ο Έγκελαντ.

Η ανατολική Γούτα είναι ο τελευταίος θύλακας κοντά στη Δαμασκό που βρίσκεται στα χέρια των Σύρων ανταρτών και βομβαρδίζεται τακτικά από τον συριακό στρατό.

Δεκάδες όλμοι έπεσαν στη Γούτα την Τετάρτη, παρά τη 48ωρη εκεχειρία που είχε προτείνει η Ρωσία προκειμένου να συμπέσει με την έναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων στη Γενεύη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr