Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκος αρθρογράφος φοβάται ότι η Ελλάδα θα προσαρτήσει την Κύπρο και θα “πνίξει” την Τουρκία

Τούρκος αρθρογράφος φοβάται ότι η Ελλάδα θα προσαρτήσει την Κύπρο και θα “πνίξει” την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Τουρκία,

Ενδιαφέρον για πώς βλέπουν οι Τούρκοι το Κυπριακό Ζήτημα, ποιες είναι οι φοβίες τους και ποια η προπαγάνδα τους, έχει το άρθρο του Ομέρ Λουτφί Ταστσιόγλου που δημοσιεύτηκε στην τουρκική εφημερίδα Aydınlık.

Ο αρθρογράφος αφού αναφέρεται στη σημαντική γεωπολιτική θέση του νησιού, ισχυρίζεται ότι η παράνομη εισβολή του τουρκικού στρατού το 1974, που ονομάζει “ειρηνευτική επιχείριση”, εξασφάλισε στην Κύπρο μια λύση και προστάτεψε τους Τουρκοκύπριους από την εθνοκάθαρση που διέπρατταν εις βάρος τους οι Ελληνοκύπριοι.

Ωστόσο δεν αναφέρεται πουθενά στον εποικισμό του νησιού που ακολούθησε από δεκάδες χιλιάδες κατοίκους της Ανατολίας, τους οποίους το τουρκικό κράτος έστειλε στην Κύπρο για να αλλάξει τη δημογραφική σύνθεση του νησιού και να το εκτουρκίσει, αφού ως γνωστόν οι Τουρκοκύπριοι δεν είναι Τούρκοι αλλά εξισλαμισμένοι Έλληνες.

Ο αρθρογράφος εκφράζει τον φόβο του ότι εάν οι Τουρκοκύπριοι προσαρτηθούν ως μειονότητα σε μια ενιαία Κυπριακή Δημοκρατία, υπάρχει η πιθανότητα να αποφασίσει στη συνέχεια η Ελληνοκυπριακή πλευρά την προσάρτηση στην Ελλάδα, όπως έγινε στην Κρήτη.

Τέλος, επισημαίνει ότι η Τουρκία ύστερα από το Αιγαίο θα χάσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της στην Ανατολική Μεσόγειο και θα ζητάει άδεια από την Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία για να στέλνει πλοία και αεροσκάφη στη Μεσόγειο.

Προφανώς και όπως είναι η κατάσταση η Τουρκία πρέπει να ζητά την άδεια, ότι διαρκώς παρανομεί δεν σημαίνει ότι έχει κάποια δικαιώματα, τονίζουμε ως TRIBUNE.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ταμασού Ησαΐας: «Το να εμμένεις, για να καλύψεις το αμάρτημά σου, γιατί τιτρώσκεται ο εγωισμός σου, δεν είναι λύση. Είναι συνταγή καταστροφής»

Ο Τούρκος Χασάν Σακλανάν επιτέθηκε με μαχαίρι σε Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

Τι θα διδάσκεται στο μάθημα «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία της Τουρκίας

Η «Γαλάζια Πατρίδα» θα διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία – «Αποδίδει» ο κατευνασμός Μητσοτάκη

Αλλάζει ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά – Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr