ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθησαν δύο Άραβες που κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν τη δολοφονία της Τερέζα Μέι

Συνελήφθησαν δύο Άραβες που κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν τη δολοφονία της Τερέζα Μέι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δύο νεαροί Άραβες συνελήφθησαν για το σχέδιο δολοφονίας της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, το οποίο απέτρεψαν οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.

Πρόκειται για τον 20χρονο Νααϊμούρ Ζαχαρία Ραχμάν (Naa’imur Zakariyah Rahman) και τον 21χρονο Μοχάμεντ Ακίμπ Ιμράν (Mohammed Aqib Imran).

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ οι δύο νεαροί αρχικά θα έκαναν επίθεση με βόμβες και στη συνέχεια θα εκμμεταλεύονταν το χάος προκειμένου να μαχαιρώσουν τη Βρετανίδα πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με το Sky News η έρευνα που οδήγησε στη ματαίωση του σχεδίου διεξαγόταν επί πολλές εβδομάδες και σε αυτή συμμετείχαν στελέχη της Σκότλαντ Γιαρντ, της υπηρεσίας αντικατασκοπίας MI5 και της αστυνομίας της περιοχής Γουέστ Μίντλαντς.

Η αποκάλυψη έγινε μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της υπουργού Εσωτερικών Άμπερ Ρουντ ότι από το 2013 και τη δολοφονία του στρατιώτη Λι Ρίγκμπι οι βρετανικές υπηρεσίες έχουν αποτρέψει 22 τρομοκρατικά χτυπήματα από ισλαμιστές, εννέα εκ των οποίων μετά το Μάρτιο και την επίθεση με πέντε νεκρούς έξω από το κοινοβούλιο.

Η αστυνομία από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι σε εξέλιξη είναι 500 έρευνες της αντιτρομοκρατικής που αφορούν περίπου 3.000 άτομα ενώ στο παρελθόν έχουν αποτελέσει αντικείμενο έρευνας 20.000 άτομα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρεσβευτής Ισραήλ στις ΗΠΑ: Η Τουρκία παραβίασε τις «κοινές κατανοήσεις» στη Συρία – Η Τουρκία ΔΕΝ τηρεί συμφωνίες

Σάρεν Χάσκελ: «Η Συρία θα αποτελέσει υπαρξιακή απειλή για το Ισραήλ»

Τουρκικά στρατεύματα στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ – Νετανιάχου: «Δεν θα ανεχθούμε»

«Κοτούλες» (ή μάλλον… γαλοπούλες) οι Τούρκοι μετά τις ισραηλινές βόμβες που έφαγαν στη Β/Δ Συρία – Θρασύδειλοι με ρόμπες

Οι Ισραηλινοί ανατίναξαν τουρκική βάση στη Β/Δ Συρία – Ο Τόμας Μπάρακ πήρε το μέρος των Τούρκων κατά του Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr