ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εντολή Τραμπ σε Σ. Αραβία να σταματήσει τους βομβαρδισμούς στην Υεμένη

Εντολή Τραμπ σε Σ. Αραβία να σταματήσει τους βομβαρδισμούς στην Υεμένη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εντολή στην ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας να άρει αμέσως τον αποκλεισμό και να σταματήσει τους βομβαρδισμούς στην Υεμένη, έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ την Τετάρτη, λίγη ώρα μετά τη δήλωση αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, γεγονός που προκάλεσε νέα έκρηξη αντιδράσεων σε παγκόσμια κλίμακα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από τους ηγέτες της αραβικής χώρας να ανοίξουν το δρόμο στους συμμάχους για τη μεταφορά τροφίμων, καυσίμων, νερού και φαρμάκων, καθώς ο λαός της Υεμένης έχει περιέλθει σε μία άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση. «Οι κάτοικοι της Υεμένης το χρειάζονται απελπισμένα».

Παρά την απόφαση για άρση του αποκλεισμού και μεταφορά ανθρωπιστικού υλικού από τις διεθνείς δυνάμεις, στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά ξέσπασαν νέες βίαιες συγκρούσεις, με εκατοντάδες νεκρούς τα τελευταία 24ωρα, με συνέπεια να μην εφαρμοστεί η συμφωνία για άρση του αποκλεισμού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέο ισραηλινό χτύπημα στη Συρία – «Απάντηση» και στον Τομ Μπάρακ

Καλιμπάφ (Ιράν): «Μια εγχώρια παραγόμενη, ανεξάρτητη τάξη είναι αυτή που θα αποδώσει πραγματικά ειρήνη και ασφάλεια»

Έχει χαθεί ο έλεγχος με το 80χρονο γιουσουφάκι: Ο φιλότουρκος νεοοθωμανός Τομ Μπάρακ δήλωσε ότι τα Υψιπέδα του Γκολάν ανήκουν στη Συρία – «Εξαιρετική εξέλιξη» να γίνει η Τουρκία αφεντικό της Μέση Ανατολής

Ερωτήματα για τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Τουρκία: «Υπερβολικά φιλικός με την Άγκυρα;»

Εφιάλτης για το ΝΑΤΟ μια πιθανή αποχώρηση του Παρισιού μετά τις γαλλικές εκλογές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr