ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συμβιβασμό με Ε.Ε. για ομαλό Brexit θέλει η Τερέζα Μέι

Συμβιβασμό με Ε.Ε. για ομαλό Brexit θέλει η Τερέζα Μέι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι εξήρε  στο βρετανικό κοινοβούλιο τον συμβιβασμό που επετεύχθη την Παρασκευή με τις Βρυξέλλες για τους όρους αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, τονίζοντας ότι αυτός θα επιτρέψει ένα «αρμονικό και ομαλό» Brexit.

«Θα αποχωρήσουμε (από την ΕΕ), αλλά θα το κάνουμε με έναν αρμονικό και ομαλό τρόπο, εγκαθιδρύοντας μια νέα στενή και ειδική σχέση με τους φίλους μας, ανακτώντας παράλληλα τον έλεγχο των συνόρων μας», τόνισε η Μέι, παρουσιάζοντας στην Βουλή των Κοινοτήτων την προσωρινή συμφωνία για το Brexit στην οποία κατέληξαν η βρετανίδα πρωθυπουργός και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Παράλληλα σημείωσε ότι η υπόσχεση της Βρετανίας να πληρώσει 35 με 39 δισεκατομμύρια λίρες, για τον λεγόμενο λογαριασμό Brexit, εξαρτάται από τη συμφωνία για μια μελλοντική σχέση με το μπλοκ.

«Αν δεν καταλήξουμε για αυτή τη σχέση, τότε αυτή η προσφορά μας δεν ισχύει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας έθεσε στον Ουκρανό Υπ. Άμυνας το ζήτημα της ανέλκυσης ουκρανικού θαλάσσιου drone στην Ελλάδα

Νίκος Δένδιας: Το drone στη Λευκάδα «έχουμε πλέον βεβαιότητα ότι είναι ουκρανικό» – «…εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα»

Το Ιράν απείλησε Γαλλία και Βρετανία αν στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ – Τι απάντησαν Βρετανοί και Γάλλοι

Το Ιράν απάντησε στις αμερικανικές προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου

Το παγωμένο βλέμμα της Ελισάβετ: Ακόμη και πρωθυπουργοί έτρεμαν μπροστά της, αποκαλύπτει βασιλικός βιογράφος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr