Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Oργιάζουν οι φήμες ότι εκτελέστηκε από τον Κιμ o δεύτερος ισχυρότερος άνδρας της Β. Κορέας

Oργιάζουν οι φήμες ότι εκτελέστηκε από τον Κιμ o δεύτερος ισχυρότερος άνδρας της Β. Κορέας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Κορέα, Κιμ Γιονγκ Ουν,

Ένας από τους κορυφαίους συμβούλους του Κιμ Γιονγκ Ουν έχει εξαφανιστεί από τη δημόσια ζωή εδώ και δύο μήνες, με τις εικασίες να δίνουν και να παίρνουν ότι μπορεί να έχει εκτελεστεί από τον Βορειοκορεάτη ηγέτη.

Ο στρατηγός Χουάνγκ Πιονγκ-σο υπήρξε ηγετικό στέλεχος της Κεντρικής Επιτροπής του Εργατικού Κόμματος και κατείχε το δεύτερο ανώτερο αξίωμα μετά τον μετά τον Κιμ.

Χουάνγκ βρισκόταν μάλιστα στο δίπλα στον Κιμ Γιονγκ Ουν όταν το απομονωμένο καθεστώς προχώρησε στην έκτη πυρηνική δοκιμή τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, αποπέμφθηκε από το κόμμα μετά από κατηγορίες για δωροδοκία, προκειμένου να προωθήσει συγκεκριμένα άτομα σε ανώτερα κλιμάκια, ενώ και ο υπαρχηγός του, Κιμ Γουόνγκ Χονγκ εστάλη σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. ο Χουάνγκ έχει να κάνει δημόσια εμφάνιση από τις 13 Οκτωβρίου.

«Αν εκδιώχθηκε πράγματι ο Χουάνγκ από το Εργατικό Κόμμα, τότε αυτό θα σημάνει το τέλος της πολιτικής του σταδιοδρομίας και πιθανώς και της ζωής του, αν και είναι άγνωστο κατά πόσον παραμένει ζωντανός», έγραψε η νοτιοκορεατική εφημερίδα JoongAng Ilbo.

Η είδηση για την απουσία του Χουάνγκ έγινε γνωστή τον Νοέμβριο κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής ενημέρωσης από την υπηρεσία πληροφοριών της Νότιας Κορέας (NIS).

Σύμφωνα με τις αναφορές της υπηρεσίας, οι Χουάνγκ και Κιμ είχαν γίνει στόχος μίας σπάνιας παρακολούθησης από το στρατιωτικό πολίτμπιρο μετά τις υποψίες για «ανήθικη στάση» απέναντι στο καθεστώς.

Νοτιοκορεατική πηγή δήλωσε στην JoongAng Ilbo ότι οι δύο στρατιωτικοί λάμβαναν «μίζες» για να προωθήσουν συγκεκριμένα άτομα σε ανώτερα κλιμάκια, κάτι που οδήγησε τον Κιμ Γιονγκ Ουν να ζητήσει την τιμωρία τους προς παραδειγματισμό.

Στο χειρότερο σενάριο η μοίρα των δύο ανδρών πιθανό να είναι ανάλογη του θείου του Κιμ Γιονγκ Ουν, Γιανγκ Σονγκ-ταέκ, ο οποίος συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2013, προτού εκτελεστή έναν μήνα αργότερα.

Ο Κιμ λέγεται ότι πήρε την απόφαση να τον εκτελέσει κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο όρος Παέκτου, ένα ενεργό ηφαίστειο στα σύνορα με την Κίνα το οποίο έχει τεράστια μυθολογική σημασία για τη δυναστεία. Εκεί ο Κιμ πηγαίνει συνήθως προτού διατάξει την εκτέλεση κορυφαίων συνεργατών του.

Στο ίδιο βουνό είχε πάει και τον Απρίλιο του 2013, προτού στείλει στο απόσπασμα τον πρώην υπουργό Άμυνας Χιον Γιονγκ Σολ, αλλά και το Νοέμβριο του ίδιου έτους, πριν από την εκτέλεση και του θείου του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πολεμικές ασκήσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν – Σχέδια απάντησης στα στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ-Νότιας Κορέας

Η Βόρεια Κορέα παράγει και στέλνει τεράστιες ποσότητες πυρομαχικών στον Πούτιν

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε δώρο στον Κιμ Γιονγκ Ουν ένα αυτοκίνητο

Οι Ρώσοι ενθαρρύνονται να κάνουν διακοπές στη Βόρεια Κορέα – Εφιάλτης η Ρωσία το 2024

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν μάλλον έχει γενέθλια και μάλλον έγινε 40αρης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr