Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Σαουδική Αραβία θα αποκτήσει την πρώτη γυναίκα πρέσβειρα

Η Σαουδική Αραβία θα αποκτήσει την πρώτη γυναίκα πρέσβειρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το συντηρητικό βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, που επικρίνεται εδώ και χρόνια για τους περιορισμούς που επιβάλλει στις γυναίκες, θα αποκτήσει την πρώτη γυναίκα πρέσβειρα, καθώς μια γυναίκα διορίστηκε από το Βέλγιο ως διπλωματική εκπρόσωπος της χώρας της στο Ριάντ.

Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, η Ντομινίκ Μινέρ, που σήμερα είναι πρέσβειρα του Βελγίου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, θα αναλάβει από το επόμενο καλοκαίρι επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής της χώρας της στη Σαουδική Αραβία. Θα γίνει έτσι η πρώτη γυναίκα πρέσβειρα στο βασίλειο.

Οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία είναι υποχρεωμένες να καλύπτονται από την κορυφή μέχρι τα νύχια όταν κυκλοφορούν δημοσίως και να παίρνουν την άδεια του “κηδεμόνα” τους (του συζύγου, πατέρα ή άλλου άνδρα συγγενή τους) για να ταξιδέψουν.

Πρόσφατα ωστόσο ανακοινώθηκε η εισαγωγή μιας μεταρρύθμισης με την οποία θα τους επιτραπεί από το επόμενο έτος να οδηγούν αυτοκίνητα και ποδήλατα.

Ο διορισμός της Μινέρ δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως από το υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου. Παράλληλα ωστόσο φημολογείται έντονα ότι το Βέλγιο θα στείλει και μια γυναίκα πρέσβειρα στην Τεχεράνη.

Σε μια ομιλία του στις Βρυξέλλες την Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Ντιντιέ Ρέιντερς είπε ότι η απόφαση να διοριστούν γυναίκες στις πρεσβείες σε πόλεις όπως η Τεχεράνη και το Ριάντ “θα έπρεπε να είναι ευνόητη”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σαουδική Αραβία: Αποκεφαλίζουν καταδικασμένους και τους σταυρώνουν σε δημόσια θέα

Επιτέλους! Η φιλότουρκη Βικτόρια Νούλαντ ξεκουμπίζεται από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αυτόν τον μήνα

Η Ρωσία για αντίποινα έτοιμη να απελάσει Γερμανούς δημοσιογράφους

Ο Νίκος Δένδιας θα επισκεφθεί την Αρμενία – Συνάντηση με τον Αρμένιο πρεσβευτή

Ο Ερντογάν διόρισε πρεσβευτές κομματικά στελέχη που ΔΕΝ είναι διπλωμάτες – Οι Τούρκοι πρεσβευτές δεν μιλούν ξένες γλώσσες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr