Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έχουν «ξεφύγει» εντελώς στην Τουρκία – Δημοσιογράφοι ζητούν LIVE τις δολοφονίες άλλων δημοσιογράφων (βίντεο)

Έχουν «ξεφύγει» εντελώς στην Τουρκία – Δημοσιογράφοι ζητούν LIVE τις δολοφονίες άλλων δημοσιογράφων (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δύο φιλοκυβερνητικοί Τούρκοι δημοσιογράφοι κάλεσαν δημοσίως -από τηλεοπτική εκπομπή σε κανάλι της Τουρκίας- τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (MIT) να εντοπίσουν και να δολοφονήσουν Τούρκους αντικαθεστωτικούς δημοσιογράφους που ζούνε αυτοεξόριστοι στην Ευρώπη.

Οι δημοσιογράφοι Τζεμ Κιουτσούκ (Cem Küçük) και Φουάτ Ουγιούρ (Fuat Uğur), σκληροί υποστηρικτές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ονόμασαν ως στόχους των τουρκικών υπηρεσιών τον πρώην αρχισυντάκτη της εφημερίδας Zaman, Εκρέμ Ντουμανλί (Ekrem Dumanlı), τον πρώην αρθρογράφο της ίδιας εφημερίδας Εμρέ Ουσλού (Emre Uslu), τον γνωστό και στην Ελλάδα δημοσιογράφο Αμπντουλάχ Μποζκούρτ (Abdullah Bozkurt) και τον πρώην αρθρογράφο της εφημερίδας και καθηγητή Ιχσάν Γιλμάζ (İhsan Yılmaz).

«Τινάξτε τα μυαλά τριών ή πέντε από αυτούς. Και θα δείτε πόσο θα φοβηθούν. Σκοτώστε αυτόν τον Εκρέμ Ντουμανλί, τον Εμρέ Ουσλού τώρα… Ο Αμπντουλάχ Μποζκούρτ ζει στη Στοκχόλμη. Η διεύθυνσή του είναι γνωστή στο (τουρκικό) κράτος. (Οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών) Γνωρίζουν που ο Εμρέ Ουσλού ζει. (…) Ο σκύλος γνωστός ως Ιχσάν Γιλμάζ ταξιδεύει μεταξύ Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας», είπε ο Κιουτσούκ.

Είναι πραγματικά αδιανόητο να μεταδίδονται ζωντανά και επώνυμα από την τηλεόραση στόχοι δολοφονίας και να προτρέπονται οι υπηρεσίες ενός κράτους να εκτελέσουν δημοσιογράφους που έχουν ζητήσει άσυλο σε ξένες χώρες.

Δείτε και το απόσπασμα της εκπομπής με αγγλικούς υπότιτλους:

Ζήτησε δολοφονίες δημοσιογράφων και Τούρκος βουλευτής

Ο Αϊντίν Ουνάλ (Aydın Ünal), πρώην λογογράφος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και νυν βουλευτής του κυβερνώντος ισλαμιστικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), επίσης απείλησε με δολοφονίες Τούρκους δημοσιογράφους που ζουν φυγάδες στο εξωτερικό.

Σε ενυπόγραφο άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην τουρκική εφημερίδα Yeni Safak στις 4 Δεκεμβρίου, ο ισλαμιστής βουλευτής έδωσε και λίστα με εκείνους που πρέπει να δολοφονηθούν. Είναι οι ακόλουθοι:

Εκρέμ Ντουμανλί (Ekrem Dumanlı), Άντεμ Γιαβούζ Αρσλάν (Adem Yavuz Arslan), Τζελίλ Σαγίρ (Celil Sağır), Μπουλέντ Κενές (Bülent Keneş), Αμπντουλχαμίτ Μπιλιτζί (Abdülhamit Bilici), Ερχάν Μπασιγιούρτ (Erhan Başyurt), Εμρέ Ουσλού (Emre Uslu), Ακίν Ιπέκ (Akın İpek) και Τζαν Ντιουντάρ (Can Dündar).

Ο αρθρογράφος της Yeni Safak Χικμέτ Γκεντς (Hikmet Genç), είπε στις 14 Δεκεμβρίου ότι οι υποστηρικτές του Γκιουλέν σύντομα δεν θα μπορούν ούτε στις ΗΠΑ να κυκλοφορούν ελεύθερα (σ.σ. ξέγνοιαστα), απειλώντας με τη φράση: «Να μην κοιμάστε ήσυχοι τις νύχτες».

«Θα τους καταστρέψουμε όλους στην ώρα τους, θεού θέλοντος. Θα θαφτούν σαν σκυλιά ανάμεσα σε σταυρούς (χριστιανικούς τάφους) σε μέρη όπως η Πενσιλβάνια. Δεν θα μπορούν να βρουν ιμάμη ούτε για την κηδεία τους. Θα θαφτούν στη γη των απίστων. Εδώ δεν υπάρχει χώρος ούτε για τα φέρετρά τους. Δεν θα το δεχτώ. Τα φέρετρά τους πρέπει να καούν. Δεν τους σέβομαι ούτε ως νεκρούς», είπε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πέθανε η δημοσιογράφος Όλγα Κολιάτσου σε ηλικία 64 ετών

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Πέθανε η δημοσιογράφος Μαρία Νεοφωτίστου-Ζήκα σε ηλικία 93 ετών

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr