Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποκαλύψεις για τις 200.000 “γυναίκες ανακούφισης” από τη Νότια Κορέα στον ιαπωνικό στρατό

Αποκαλύψεις για τις 200.000 “γυναίκες ανακούφισης” από τη Νότια Κορέα στον ιαπωνικό στρατό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ύπαρξη μυστικής διευθέτησης με την Ιαπωνία στη συμφωνία του 2015 μεταξύ των δύο χωρών σχετικά με τα θύματα σεξουαλικής δουλείας της Νότιας Κορέας, τις λεγόμενες «γυναίκες ανακούφισης» που επιστρατεύθηκαν βιαίως στα πορνεία του ιαπωνικού στρατού κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, επιβεβαίωσε σήμερα η Νότια Κορέα.

Η ομάδα δράσης που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών της Σεούλ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της αναθεώρησης της συμφωνίας με την Ιαπωνία, που επετεύχθη στις 28 Δεκεμβρίου 2015 υπό την προηγούμενη κυβέρνηση της Νότιας Κορέας προκειμένου να υπάρξει μια τελική και αμετάκλητη συμφωνία για τα θύματα αυτά.

Οι γυναίκες αυτές ήταν κυρίως Κορεάτισσες, που απήχθησαν και αναγκάστηκαν σε εκπόρνευση στους κόλπους του αυτοκρατορικού στρατού της Ιαπωνίας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με ιστορικούς, έως και 200.000 κορίτσια και νέες γυναίκες έπεσαν θύματα αυτού του εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας.

Το αποτέλεσμα της αναθεώρησης ανέφερε ότι ορισμένες από τις διμερείς συμφωνίες δεν αποκαλύφθηκαν στο ευρύ κοινό, σημειώνοντας ότι η Ιαπωνία ζήτησε από τη Νότια Κορέα να πείσει οργανώσεις που υποστήριζαν τα θύματα της σεξουαλικής δουλείας να αποδεχθούν τη συμφωνία του 2015.

Στη συνέχεια, η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας υπό την πρόεδρο Παρκ Γκεούν-Χιε υποσχέθηκε να καταβάλει προσπάθειες για να πείσει τις οργανώσεις αυτές, αποδεχόμενη στην πραγματικότητα το αίτημα της ιαπωνικής πλευράς, σύμφωνα με την ομάδα εργασίας.

1 δισ. γεν από Ιαπωνία για αμετάκλητη συμφωνία

Τα θύματα της Νότιας Κορέας διαμαρτυρήθηκαν σκληρά κατά της συμφωνίας, μετά την ανακοίνωσή της από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών.

Βάσει της συμφωνίας, η Ιαπωνία δεσμεύθηκε να διαθέσει 1 δισ. γεν (περίπου 9 εκατ. δολάρια) σε ένα ίδρυμα αφιερωμένο στην υποστήριξη των θυμάτων της σεξουαλικής δουλείας με αντάλλαγμα την τελική και αμετάκλητη συμφωνία της Νότιας Κορέας για το θέμα αυτό.

Τα θύματα δήλωσαν ότι η ιαπωνική κυβέρνηση δεν έχει ακόμα αναλάβει τη νομική ευθύνη ούτε έχει ζητήσει ειλικρινά συγγνώμη, ζητώντας την ακύρωση της συμφωνίας του 2015.

Η νέα κυβέρνηση της Νότιας Κορέας υπό τον πρόεδρο Μουν Τζε-ιν, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον Μάιο, δήλωσε ότι η συμφωνία του 2015 δεν ήταν αποδεκτή από «συναισθηματική» άποψη από τους απλούς Νοτιοκορεάτες, διατάσσοντας την αναθεώρηση της διαδικασίας που ακολουθήθηκε για την επίτευξη της συμφωνίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεγάλο πρόβλημα στο Ιράκ με την εμπορία ανθρωπίνων οργάνων

Ο Αλ Μπαγκντάντι «μεταμορφώθηκε» σε εξτρεμιστή μετά τη σύλληψή του (2004) από τους Αμερικανούς

Κασσελάκης: Ο αγώνας απέναντι στο μίσος και τη μισαλλοδοξία είναι διαρκής

Η Βόρεια Κορέα βομβάρδισε τη θάλασσα – Δεν ήταν «αθώο»

Τόκιο: Αεροπορικό δυστύχημα με πέντε νεκρούς – Συγκλονιστικά βίντεο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr