Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Ο αραβικός κόσμος δεν θα τεθεί ποτέ υπό την ηγεσία της Τουρκίας

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Ο αραβικός κόσμος δεν θα τεθεί ποτέ υπό την ηγεσία της Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υφυπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) δήλωσε πως ο αραβικός κόσμος δεν πρόκειται ποτέ να τεθεί υπό την ηγεσία της Τουρκίας, στο πρώτο επίσημο σχόλιο μετά τον καβγά που ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας μιας ανάρτησης στο Twitter του υπουργού Εξωτερικών των Εμιράτων, την οποία ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν χαρακτήρισε ύβρη.

Ο Άνουαρ Γκαργκάς, υφυπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, δήλωσε πως οι αραβικές χώρες είναι ανάγκη να συνασπισθούν γύρω από τον «αραβικό άξονα» της Σαουδικής Αραβίας και της Αιγύπτου.

«Η σεχταριστική και μεροληπτική άποψη δεν είναι αποδεκτή εναλλακτική επιλογή και ο αραβικός κόσμος δεν πρόκειται να τεθεί υπό την ηγεσία της Τεχεράνης ούτε της Άγκυρας», έγραψε στην επίσημη σελίδα του στο Twitter.

Την περασμένη εβδομάδα η Τουρκία κάλεσε τον επιτετραμμένο της πρεσβείας των ΗΑΕ στην Άγκυρα, αφού ο υπουργός Εξωτερικών των Εμιράτων, ο σεΐχης Αμπντάλα Μπιν Ζάγεντ Αλ Ναχαγιάν διακίνησε ένα μήνυμα στο Twitter που κατηγορούσε τα οθωμανικά τουρκικά στρατεύματα ότι πριν από έναν αιώνα είχαν λεηλατήσει την ιερή πόλη της Μεδίνας.

Η κατηγορία αυτή έκανε τον Ερντογάν να ξεσπάσει.

«Κάποιοι αναιδείς φθάνουν να κατηγορούν τους προγόνους μας για κλοπή … Τι έχει χαλάσει αυτόν τον άνθρωπο; Τον έχει χαλάσει το πετρέλαιο, το χρήμα που έχει», δήλωσε ο Τούρκος ισλαμιστής Πρόεδρος στη διάρκεια τελετής απονομής βραβείων.

Το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε το Σάββατο ότι η Τουρκία σχεδιάζει να μετονομάσει την οδό, στην οποία βρίσκεται η Πρεσβεία των ΗΑΕ στην Άγκυρα, σε οδό Φαχρεντίν Πασά, από το όνομα του διοικητή των στρατευμάτων της Οθωμανικής Τουρκίας το 1916 στη Μεδίνα.

Η Μεδίνα, ο ιερότερος τόπος του Ισλάμ μετά τη Μέκκα, βρίσκεται σήμερα στη Σαουδική Αραβία. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εμφανίζονται ως ανάχωμα του πολιτικού ισλαμισμού και θεωρούν πως το ισλαμιστικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν συνδέεται με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι σύμμαχος της Ελλάδας και μάλιστα συμμετείχαν πριν λίγο καιρό σε ασκήσεις στο Αιγαίο με τη συμμετοχή της Αιγύπτου και του Ισραήλ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr