Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παράταση τριών μηνών στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης αποφάσισε η Αίγυπτος

Παράταση τριών μηνών στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης αποφάσισε η Αίγυπτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τρεις ακόμη μήνες από τις 13 Ιανουαρίου για να αντιμετωπίσει «τους κινδύνους και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας», αποφάσισε το Κάιρο, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης επί 9 μήνες, από τον περσινό Απρίλιο, έπειτα από τις βομβιστικές επιθέσεις σε δύο εκκλησίες με αποτέλεσμα τουλάχιστον 45 νεκρούς. Η ισχύς του μέτρου έχει παραταθεί δύο φορές, τον Ιούλιο και τον Οκτώβριο.

Ο πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, που αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα για δεύτερη θητεία στις εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις αρχές του χρόνου, εξέδωσε σήμερα το σχετικό διάταγμα.

Το μέτρο επιτρέπει στις δυνάμεις ασφαλείας να «λάβουν τα απαραίτητα (μέτρα) για να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και να κατοχυρώσουν την ασφάλεια σε όλα τα τμήματα της χώρας», ανέφερε το ΜΕΝΑ, επικαλούμενο την επίσημη εφημερίδα της Αιγύπτου.

Ο ανταρτοπόλεμος που διεξάγουν κατά κύριο λόγο τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη χερσόνησο του Σινά έχει στοιχίσει τη ζωή εκατοντάδων στρατιωτικών και αστυνομικών αφότου ο στρατός ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο του 2013.

Άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις που επιχειρούν στην Δυτική Έρημο, στα σύνορα με τη Λιβύη, εξαπολύουν επίσης επιθέσεις ενάντια στις δυνάμεις ασφαλείας.

Μια επίθεση ενόπλων στα τέλη Νοεμβρίου σε ένα τέμενος στο βόρειο Σινά είχε αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 305 ανθρώπων, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα νότια του Καΐρου, σε επίθεση που διέπραξε ένοπλος τζιχαντιστής εναντίον μιας κοπτικής εκκλησίας.

Σύμφωνα με τοπικά ενημέρωσης, η ημερομηνία των εκλογών αναμένεται να ανακοινωθεί την επόμενη Δευτέρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr