Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κιμ ετοιμάζει τον μεγαλύτερο πύραυλο για να εκτοξευθεί στα «γενέθλια» της Β. Κορέας

Ο Κιμ ετοιμάζει τον μεγαλύτερο πύραυλο για να εκτοξευθεί στα «γενέθλια» της Β. Κορέας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εντολές για την κατασκευή του μεγαλύτερου πυραύλου που διαθέτει το οπλοστάσιο της Πιονγιάνγκ έδωσε στα μέσα Δεκεμβρίου ο Κιμ Γιονγκ Ουν σύμφωνα με Βορειοκορεάτη που αυτομόλησε.

Ο Κιμ φέρεται να διέταξε τους επιστήμονες και τους ανώτατους στρατιωτικούς επιτελείς του να είναι έτοιμος ο πύραυλος σε λίγους μήνες ώστε να μπορέσει να εκτοξευθεί στις 9 Σεπτεμβρίου, κατά την 70ή επέτειο από την ίδρυση της Βόρειας Κορέας.

Ο Βορειοκορεάτης που αυτομόλησε και δεν κατονομάζεται, ώστε να μην κινδυνεύσει η ασφάλειά του, μετείχε στο πυραυλικό πρόγραμμα της πατρίδας του και διατηρεί επαφές με πρώην συνεργάτες τους.

Όπως είπε στην ιαπωνική εφημερίδα Mainichi ο πύραυλος Unha-4 θα είναι μια μεγαλύτερη εκδοχή του Unha-3, που σχεδίασαν οι επιστήμονες του καθεστώτος προκειμένου να θέτουν δορυφόρους σε τροχιά.

Το κομμουνιστικό καθεστώς επιμένει ότι είναι κυριαρχικό του δικαίωμα να εκτοξεύει πυραύλους και δορυφόρους, μολονότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει καταδικάσει τις εκτοξεύσεις πυραύλων κλάσης Unha θεωρώντας ότι πρόκειται για συγκεκαλυμμένες δοκιμές διηπειρωτικών πυραύλων.

Ο νέος πύραυλος θα είναι μεγαλύτερος από τον Unha-3, που έχει μήκος περίπου 30 μέτρα και βασίζει στην τεχνολογία των πυραύλων Scud της πρώην ΕΣΣΔ.

Έτοιμος σε έξι μήνες για εκτόξευση

Η ανάπτυξή του φέρεται να έχει προχωρήσει πάρα πολύ, αλλά οι επιστήμονες θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλους έξι μήνες προκειμένου να είναι έτοιμος προς εκτόξευση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πύραυλος θα χρησιμοποιηθεί για να τεθεί σε τροχιά ένας δορυφόρος που θα καθοδηγεί και θα παρακολουθεί τις μελλοντικές εκτοξεύσεις πυραύλων αλλά ίσως και για να εξακριβώσει την ικανότητα επιβίωσης μιας κεφαλής πυραύλου κατά την επανείσοδό του στην ατμόσφαιρα.

Αν και η Πιονγιάνγκ έχει σημειώσει σημαντικό πρόοδο με τους διηπειρωτικούς, βαλλιστικούς της πυραύλους, αναλυτές θεωρούν ότι οι επιστήμονες του Κιμ δεν έχουν ακόμη καταφέρει να αναπτύξουν τεχνολογία ικανή να προστατεύσει τις κεφαλές των πυραύλων από την μεγάλη θερμοκρασία που αναπτύσσεται κατά την επανείσοδό τους στην ατμόσφαιρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: Ετοιμάζεται για πυρηνικό πόλεμο με τη Δύση – Γυμνάσια με πυρηνικά όπλα

Εκλεκτές παρθένες για το χαρέμι του Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο Λαβρόφ προειδοποιεί ότι η Δύση οδεύει προς μια σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων

Πούτιν: Η Ρωσία από τεχνική άποψη είναι έτοιμη για πυρηνικό πόλεμο

Πολεμικές ασκήσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν – Σχέδια απάντησης στα στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ-Νότιας Κορέας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr