Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία προστατεύει ξανά τους τζιχαντιστές στη Συρία – Διαμαρτυρήθηκε σε Ρώσους και Ιρανούς

Η Τουρκία προστατεύει ξανά τους τζιχαντιστές στη Συρία – Διαμαρτυρήθηκε σε Ρώσους και Ιρανούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το τουρκικό ισλαμιστικό καθεστώς κάθεται για λίγο ήρεμο και μετά πάλι «ξεσπά». Όπως έγινε γνωστό, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την Τρίτη τον Ιρανό και Ρώσο πρέσβη στην Άγκυρα για να διαμαρτυρηθεί για τα πλήγματα, όπως ανέφερε, του συριακού στρατού στις δυνάμεις της «μετριοπαθούς αντιπολίτευσης» και την παραβίαση των ζωνών αποκλιμάκωσης στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, τόνισαν πηγές του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Η λεγόμενη «μετριοπαθής αντιπολίτευση» στη βορειοδυτική Συρία, στην επαρχία Ιντλίμπ, είναι τζιχαντιστές μισθοφόροι της Άγκυρας οι οποίοι μάχονται για να μετατραπεί η επαρχία σε τουρκικό προτεκτοράτο.

Η Άγκυρα κάλεσε τους πρέσβεις να πιέσουν τη συριακή κυβέρνηση να σταματήσει «να παραβιάζει τις ζώνες αποκλιμάκωσης», πρόσθεσαν οι ίδιες τουρκικές πηγές. Οι τέσσερις αυτές ζώνες δημιουργήθηκαν σε ορισμένες περιοχές της χώρας με απώτερο σκοπό την εγκαθίδρυση μιας κατάπαυσης του πυρός.

Δηλαδή, η Τουρκία ζήτησε ο συριακός στρατός να σταματήσει να επιτίθεται στους ισλαμιστές μισθοφόρους που έχει υπό την προστασία της.

Νωρίτερα την Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ότι: «οι δυνάμεις του καθεστώτος πλήττουν τη μετριοπαθή αντιπολίτευση με το πρόσχημα ότι πολεμούν την Αλ Νόσρα», σημειώνοντας ότι αυτή η στάση υπονομεύει τη διαδικασία πολιτικής επίλυσης.

Η επαρχία της Ιντλίμπ ελέγχεται κυρίως από το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα, την οργάνωση Ταχρίρ Αλ Σαμ, που παλαιότερα ονομαζόταν Αλ Νούσρα. Άλλες περιοχές της Ιντλίμπ, λιγότερες ελέγχονται από τους φιλότουρκους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Ισραηλινός αξιωματούχος με παράδειγμα από την Παλαιά Διαθήκη εξήγησε το πλήγμα του Ισραήλ στο Ιράν

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Τι ακολουθεί μετά το ισραηλινό χτύπημα-απάντηση στο Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr