Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπε ο Μακρόν για τη “δύναμη πυρός” του Πεκίνου λίγο πριν φύγει από την Κίνα

Τι είπε ο Μακρόν για τη “δύναμη πυρός” του Πεκίνου λίγο πριν φύγει από την Κίνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ολοκλήρωσε την πρώτη του επίσκεψη στην Κίνα με μία έκκληση για συντονισμό των Ευρωπαίων απέναντι στη «δύναμη πυρός» του Πεκίνου, που εκφράσθηκε και πάλι με την μεγάλη παραγγελία των Airbus που παρουσιάσθηκε την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, τη στιγμή που ο πρόεδρος της Γαλλίας ετοιμαζόταν να αναχωρήσει από την Κίνα έπειτα από τριήμερη επίσκεψη, η γαλλική προεδρία ανακοίνωσε την παραγγελία από το Πεκίνο 184 αεροσκαφών A320 προς την ευρωπαϊκή αεροναυπηγική βιομηχανία.

Το ύψος του μελλοντικού συμβολαίου δεν ανακοινώθηκε, αλλά σύμφωνα με τις τιμές καταλόγου, θα ανέρχεται σε 16 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην τριήμερη επίσκεψη του προέδρου της Γαλλίας κυριάρχησε η κινεζική πρωτοβουλία των «Νέων Δρόμων του Μεταξιού», ένα κολοσσιαίο σχέδιο επενδύσεων στις υποδομές των δρόμων προς την Ευρώπη, που ορισμένες φορές δημιουργεί ανησυχίες για τη βούληση του κινεζικού κράτους για την επέκταση της πολιτικής επιρροής του στη Δύση.

«Ορισμένες χώρες είναι πολύ περισσότερο ανοικτές στα κινεζικά συμφέροντα, ορισμένες φορές εις βάρος των ευρωπαϊκών συμφερόντων. Δεν μπορούμε να τις ψέξουμε, διότι τις ωθήσαμε σε πολύ σκληρές ιδιωτικοποιήσεις», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έκλεισε την επίσκεψη.

Διαιρεμένη, ανίκανη να υπερασπισθεί τους στρατηγικούς της τομείς, κάποιες φορές εκτεθειμένη σε όλους τους ανέμους, η Ευρώπη δεν είναι καθόλου σεβαστή στην Κίνα, δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Επιθυμία του, μία κοινή θέση απέναντι στο Πεκίνο ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης που είναι αποφασισμένες να θέσουν το ευρωπαϊκό συμφέρον επάνω από το βραχυπρόθεσμο εθνικό συμφέρον.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Η Γαλλία μπορεί να στείλει εντός ενός μηνός 20.000 στρατιώτες στην Ουκρανία

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr