Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιράν και Βρυξέλλες στήνουν κοινό μέτωπο εναντίον Τραμπ

Ιράν και Βρυξέλλες στήνουν κοινό μέτωπο εναντίον Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, αναμένεται να λάβει σήμερα στις Βρυξέλλες τη στήριξη των Ευρωπαίων ομολόγων του στη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ενόψει της επικείμενης απόφασης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την επαναφορά κυρώσεων εναντίον της Τεχεράνης.

Αν και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι θέλει να απομονώσει το θέμα αυτό από τα άλλα αμφιλεγόμενα ζητήματα, ο Ζαρίφ αναμένεται να απαντήσει και στις ανησυχίες του Γάλλου, του Γερμανού και του Βρετανού ομόλογού του για τα βίαια επεισόδια στη διάρκεια των πρόσφατων διαδηλώσεων στο Ιράν.

Όμως το βασικό ζήτημα για τους Ευρωπαίους είναι να εμφανίσουν ενιαίο μέτωπο προκειμένου να υπερασπιστούν τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, που υπογράφηκε το 2015 έπειτα από μια δεκαετία διαπραγματεύσεων.

Οι ΗΠΑ «προετοιμάζονται να καταγγείλουν τη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και άρα να καταστρέψουν μια επιτυχία στις προσπάθειες να εμποδιστεί η συνέχιση της διάδοσης του στρατιωτικού πυρηνικού προγράμματος στον κόσμο», σχολίασε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Σε δηλώσεις του πριν τη συνάντηση με τον Ζαρίφ, ο Γκάμπριελ επεσήμανε ότι η πυρηνική συμφωνία δεν θα πρέπει να σχετίζεται με το βαλλιστικό πρόγραμμα της Τεχεράνης και τον ρόλο της στον πόλεμο στη Συρία.

«Θα πρέπει να διαχωρίσουμε τα δύο ζητήματα: θέλουμε να διατηρήσουμε την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν και τον δύσκολο ρόλο του Ιράν στην περιοχή».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Την ίδια ημέρα που το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ στο εσωτερικό του προχώρησε σε μαζικές συλλήψεις γυναικών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr