Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άλλες 150 συλλήψεις για τις ταραχές στην Τυνησία – Στους δρόμους ο στρατός

Άλλες 150 συλλήψεις για τις ταραχές στην Τυνησία – Στους δρόμους ο στρατός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Τυνησία,

Οι αρχές στην Τυνησία συνέλαβαν άλλα 150 άτομα, περιλαμβανομένων τοπικών ηγετών της αντιπολίτευσης, σε σχέση με τα επεισόδια που ξέσπασαν στη διάρκεια των κινητοποιήσεων εναντίον των κυβερνητικών μέτρων λιτότητας.

Στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στις πόλεις, όπου σημειώθηκαν οι περισσότερες ταραχές, ενώ ακτιβιστές έκαναν έκκληση για νέες διαδηλώσεις στη διάρκεια του σαββατοκύριακου.

Διαδηλώσεις, κάποιες εκ των οποίων βίαιες, πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα σε ολόκληρη την Τυνησία μετά τον θάνατο ενός διαδηλωτή και οι ταραχές υποχώρησαν την Πέμπτη.

Οι διαδηλωτές πυρπόλησαν δεκάδες κρατικά κτήρια, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να βγάλει στον δρόμο τον στρατό σε πολλές πόλεις της χώρας.

Ακτιβιστές και πολιτικοί της αντιπολίτευσης έκαναν έκκληση για νέες διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα Τύνιδα την Παρασκευή και την Κυριακή, έβδομη επέτειο από την πτώση του δικτάτορα Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι, έπειτα από λαϊκή εξέγερση με κεντρικά αιτήματα «δουλειές και αξιοπρέπεια».

Το βράδυ της Πέμπτης ήταν γενικά ήσυχο με εξαίρεση την πόλη Σιλιάνα, στα βορειοδυτικά, όπου ξέσπασαν νέες σποραδικές συγκρούσεις ανάμεσα σε νεαρούς διαδηλωτές και αστυνομικούς.

«Οι διαδηλώσεις περιορίστηκαν και δεν σημειώθηκαν καταστροφές, αλλά χθες το βράδυ η αστυνομία συνέλαβε 150 ανθρώπους που συμμετείχαν στα επεισόδια τις τελευταίες ημέρες ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των συλληφθέντων σε 778», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Χαλίφα Τσιμπάνι. Όπως είπε ο ίδιος, 16 «εξτρεμιστές ισλαμιστές» βρίσκονται μεταξύ των συλληφθέντων.

Τρεις τοπικοί ηγέτες του Λαϊκού Μετώπου, ενός κόμματος της τυνησιακής Αριστεράς, συνελήφθησαν την Πέμπτη στην Γκάφσα, επειδή φέρονται να πυρπόλησαν κυβερνητικό κτήριο, σύμφωνα με δικαστική πηγή.

Σε μια προσπάθεια αντίδρασης στον κοινωνικό πυρετό, τα μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα, τα μεγαλύτερα συνδικάτα και οι κυριότερες οργανώσεις των εργοδοτών θα συναντηθούν το Σάββατο, ανέφερε η προεδρία της Τυνησίας.

Η κυβέρνηση κατηγορεί τους διαδηλωτές ότι χειραγωγούνται από την αντιπολίτευση.

Η Τυνησία παραμένει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης δύο χρόνια και πλέον – είχε επιβληθεί έπειτα από μια σειρά τζιχαντιστικών τρομοκρατικών ενεργειών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη 29/2

Έγραψαν τα ονόματα των 57 νεκρών του μακελειού στα Τέμπη μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Χιλιάδες διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας – «Δεν θα ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών»

Χωρίς ταξί η Αθήνα στις 27 και 28 Φεβρουαρίου – ΣΑΤΑ: «Αιτία πολέμου η αδιαφορία της κυβέρνησης»

Το μήνυμα των αγροτών από την πλατεία Συντάγματος: «Ο αγώνας θα συνεχιστεί»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr