ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ιράν κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει την εισβολή στην κουρδική Εφρίν στη Συρία

Το Ιράν κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει την εισβολή στην κουρδική Εφρίν στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Μπαχράμ Κασεμί, κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει την εισβολή της στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία.

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι η Άγκυρα οφείλει να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας.

«Το Ιράν παρακολουθεί τις πρόσφατες εξελίξεις στην Εφρίν, στη βόρεια Συρία, με ανησυχία», δήλωσε ο Κασέμι.

«Η συνέχιση αυτής της κρίσης θα έχει ως αποτέλεσμα την ενδυνάμωση των τζιχαντιστικών τρομοκρατικών ομάδων στη βόρεια Συρία και θα αναζοπυρώσει τις φλόγες του πολέμου στη χώρα», είπε.

Κάλεσε την Τουρκία να συνεχίσει τον «σημαντικό της ρόλο» στην επίλυση της κρίσης στη Συρία και κατηγόρησε για τον πόλεμο στη χώρα τις Ηνωμένες Πολιτείες και ορισμένες υπερφιλόδοξες χώρες της περιοχής, δείχνοντας προς τη Σαουδική Αραβία.

Την Τουρκία που έχει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για τη διαιώνιση του πολέμου στη Συρία μαζί με το Κατάρ δεν την έθιξε, επειδή τώρα έχουν καλές σχέσεις απέναντι στις ΗΠΑ και τη Σαουδική Αραβία. Τουλάχιστον ζήτησε εκεχειρία, έστω και για τα μάτια του κόσμου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το 2027 τα ελληνικά F-35 – «Η Ελλάδα πληροί τους στόχους του 3,5% για τις αμυντικές δαπάνες»

Ο Νίκος Δένδιας συνόδευσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Χαμός στο ΝΑΤΟ! Η Μελόνι ΔΕΝ θέλει να βλέπει μπροστά της τον Τραμπ

Ιράν: Η καθεστωτική εφημερίδα «Κεϊχάν» έχει τίτλο «Θέλω το κεφάλι του Τραμπ»

Ο Χέγκσεθ δεν πηγαίνει στο Ισραήλ λόγω Ιράν – Είχε «αποστολή» να πει στον Νετανιάχου για τα F-35

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr