Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τζεντιλόνι λέει «όχι» σε μετεκλογική συνεργασία με τον Μπερλουσκόνι

Ο Τζεντιλόνι λέει «όχι» σε μετεκλογική συνεργασία με τον Μπερλουσκόνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Οχι” σε μετεκλογική συνεργασία με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι λέει ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ιταλίας, Πάολο Τζεντιλόνι εν όψει των επικείμενων εκλογών στη χώρα.

Ειδικότερα, ερωτηθείς εάν το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα του οποίου ηγείται, θα μπορούσε να υποστηρίξει μια κυβέρνηση συνεργασίας με το κόμμα του Μπερλουσκόνι Forza Italiaκαι την ακροδεξιά Λέγκα του Βορρά, ο Τζεντιλόνι απάντησε κατηγορηματικά «όχι».

Μια απάντηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν θυμηθούμε τις δηλώσεις του Ιταλού ΥΠΟΙΚ, Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, πριν μερικές ημέρες , ότι ένας συνασπισμός μεταξύ κομμάτων της αριστεράς και της δεξιάς δεν μπορεί να αποκλειστεί αν δεν προκύψει καθαρός νικητής στις εθνικές εκλογές της 4ης Μαρτίου.

Ο Τζεντιλόνι πρόσθεσε ότι το ενδεχόμενο να μην υπάρξει πλειοψηφία στη Βουλή μετά τις κάλπες του Μαρτίου, δεν θα είναι καλό για τη χώρα.

«Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει αυτή η περίπτωση και ότι η κεντροαριστερά την οποία εκπροσωπώ, θα πετύχει πλειοψηφία», είπε για να προσθέσει ευθαρσώς: «Σε κάθε περίπτωση, θα είμαστε το “μαξιλάρι” μιας πιθανής κυβέρνησης συνεργασίας και στη χώρα μου έχουμε ειδικευτεί στους πολιτικούς ελιγμούς».

«Νομίζω πάντως ότι η λαϊκιστές αντιευρωπαϊστές δεν θα επικρατήσουν και ότι η Ιταλία θα διατηρήσει τη σταθερότητά της».

Πρόκειται για μια κρίσιμη περίοδο για την Ιταλία, καθώς η οικονομία της μόλις άρχισε να ανακάμπτει από τη μακροχρόνια ύφεση, οπότε το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι μια παρατεταμένη περίοδος αβεβαιότητας.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Tecne, το αντι-ευρωπαϊκό Κίνημα των 5 Αστέρων υπό τον Λουίτζι ντι Μάιο, προηγείται με 27%.
Δεύτερο είναι το Δημοκρατικό Κόμμα με 22,%.

Στην τρίτη θέση το κεντροδεξιό Forza Italia υπό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι με 18,2% και ακολουθείται από τη Λέγκα του Βορρά με 12,6%.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρομπέρτο Καβάλι: Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας σε ηλικία 83 ετών

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Έφτιαξαν fake βίντεο πορνό με τη Μελόνι – Στη Δικαιοσύνη η πρωθυπουργός της Ιταλίας

Σύροι κι Αφγανοί σχεδίαζαν χτυπήματα σε Εβραϊκούς και Ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη

Απειλές Χούτι κατά της Ιταλίας: «Αν ξανά αποτρέψουν επίθεσή μας, τα πλοία της θα κινδυνεύσουν»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr