Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οργή στο Συμβούλιο της Ευρώπης για την τουρκική εισβολή στην Εφρίν: «Σταματήστε τώρα!»

Οργή στο Συμβούλιο της Ευρώπης για την τουρκική εισβολή στην Εφρίν: «Σταματήστε τώρα!»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE), συζήτησαν την τουρκική επιχείριση στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία και κάλεσαν την Τουρκία να αναστείλει άμεσα κάθε στρατιωτική της επιχείριση στην περιοχή.

Τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης προέτρεψαν και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να επέμβει πριν κλιμακωθεί η σύγκρουση σε μια ανθρωπιστική καταστροφή.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκή Ενωμένης Αριστεράς, ο Ολλανδός Τίνι Κοξ, επέκρινε το καθεστώς Ερντογάν για την επίθεση στην Εφρίν και υπογράμμισε την ανησυχία της Αριστεράς σχετικά με τις ανθρωπιστικές συνθήκες στην πόλη.

Ο Κοξ επεσήμανε ότι με την τουρκική εισβολή ο πόλεμος στη Συρία εισέρχεται σε μια σύνθετη φάση και ότι είναι απαραίτητη μια διεθνής παρέμβαση από την ΕΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Η Άγκυρα επιτέθηκε ευθέως στην κουρδική δημοκρατική διοίκηση. Η Εφρίν είναι μια από τις ασφαλέστερες πόλεις στη Συρία. Είναι ένα ασφαλές καταφύγιο για τους πρόσφυγες», είπε ο Κοξ.

Ο Κοξ κάλεσε για άμεση παύση της στρατιωτικής επιχείρισης και επέμεινε ότι όλα τα προβλήματα πρέπει να λύνονται με ειρηνικά μέσα.

Μιλώντας εκ μέρους των χριστιανοδημοκρατών, ο Ρουμάνος Ιόνουτ Στρόε, επέκρινε και αυτός τη χρήση στρατιωτικής ισχύος από την Τουρκία στην Εφρίν και επεσήμανε ότι τα προβλήματα δεν πρέπει να λύνονται με τη χρήση δύναμης.

Η σοσιαλίστρια Μαριάν Μίκο από την Εσθονία, επεσήμανε ότι δεν υπάρχει νομιμοποίηση για μια τέτοια στρατιωτική επιχείριση και εξέφρασε τις ανησυχίες της για τις πρόσφατες συλλήψεις ειρηνιστών ακτιβιστών στην Τουρκία.

Ο Γερμανός αριστερός Αντρέι Χάνκο επίσης αμφισβήτησε τη νομιμότητα της τουρκικής επέμβασης. Απευθυνόμενος στην τουρκική αντιπροσωπεία στο Συμβούλιο της Ευρώπης, είπε:

«Λέω στην τουρκική αντιπροσωπεία και στους υποστηρικτές της ότι δεν εισήλθατε στην Εφρίν ύστερα από πρόσκληση της Συρίας ή των Ηνωμένων Εθνών. Συγγνώμη αλλά δεν έχετε το δικαίωμα για μια τέτοια επίθεση. Αυτή η επίθεση παραβιάζει τη Διεθνή Νομιμότητα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr