Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Αποφασιστική δράση» κατά των Ταλιμπάν ζήτησε ο Ντόναλντ Τραμπ

«Αποφασιστική δράση» κατά των Ταλιμπάν ζήτησε ο Ντόναλντ Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Αποφασιστική δράση» εναντίον των Ταλιμπάν ζήτησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μετά την ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο ασθενοφόρο στην Καμπούλ που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 95 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 158.

«Καταδικάζω την αξιοκαταφρόνητη επίθεση που διαπράχθηκε στην Καμπούλ, η οποία σκότωσε δεκάδες αθώους πολίτες και τραυμάτισε εκατοντάδες», ανέφερε ο Τραμπ σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η προεδρία των ΗΠΑ.

«Τώρα, όλες οι χώρες οφείλουν να αναλάβουν αποφασιστική δράση εναντίον των Ταλιμπάν και των υποδομών που τους υποστηρίζουν», συμπλήρωσε.

Δεν υπεισήλθε σε περισσότερες λεπτομέρειες ως προς τις «υποδομές» στις οποίες αναφέρθηκε, αλλά η κυβέρνησή του έχει κατηγορήσει επανειλημμένα το Πακιστάν ότι προσφέρει στα μέλη του ισλαμιστικού ένοπλου κινήματος ασφαλές καταφύγιο.

Σε ανακοίνωσή της, η προεδρία του Αφγανιστάν καταδίκασε την επίθεση, την οποία χαρακτήρισε «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», ενώ η διεθνής κοινότητα κατήγγειλε επίσης τη χθεσινή σφαγή.

Η νέα επίθεση στην πρωτεύουσα ήταν η τρίτη που αιματοκύλησε το Αφγανιστάν μέσα σε μία εβδομάδα, έπειτα από αυτήν που διαπράχθηκε το Σάββατο 20ή Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Intercontinental της Καμπούλ, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, και εκείνη που διαπράχθηκε την Τετάρτη 24η Ιανουαρίου στις εγκαταστάσεις της μη κυβερνητικής οργάνωσης Save the Children στην Τζαλαλάμπαντ, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κλιματική Αλλαγή: Το λιώσιμο των πάγων αλλάζει την περιστροφή της Γης και επηρεάζει τη μέτρηση του χρόνου

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr