Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σάλος στην Αυστρία με ύμνους για το “Τρίτο Ράιχ” – Ο Κουρτς “ξηλώνει” φιλοναζιστικό σύλλογο

Σάλος στην Αυστρία με ύμνους για το “Τρίτο Ράιχ” –  Ο Κουρτς “ξηλώνει” φιλοναζιστικό σύλλογο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Αυστρία θα διαλύσει παγγερμανικό σύλλογο, του οποίου αντιπρόεδρος είναι στέλεχος του ακροδεξιού Κόμματος Ελευθερίας Αυστρίας (FPÖ), το οποίο συγκυβερνά τη χώρα, μετά την αποκάλυψη ότι διαθέτει συλλογή με ναζιστικούς ύμνους, ανακοίνωσε ο καγκελάριος της χώρας Σεμπάστιαν Κουρτς.

Η καγκελαρία και το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισαν να αρχίσουν τη διαδικασία διάλυσης του συλλόγου Germania της πόλης Βίνερ Νόιστατ κοντά στη Βιέννη, διευκρίνισε ο καγκελάριος, καθώς πολλοί ύμνοι του αναφέρονται τιμητικά στον ναζισμό και το Ολοκαύτωμα.

Το FPÖ είναι εταίρος στον κυβερνητικό συνασπισμό των συντηρητικών του Κουρτς από τον Δεκέμβριο, με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος και αντικαγκελάριο της κυβέρνησης Χανς-Κρίστιαν Στράχε.

Η αποκάλυψη από το περιοδικό Falter την περασμένη εβδομάδα της ύπαρξης βιβλίου με ύμνους που περιλαμβάνει πολλούς που εξυμνούν το Τρίτο Ράιχ προκάλεσε ένα κύμα αγανάκτησης στη χώρα που έφτασε ως την κορυφή του κράτους.

Οι αντιδράσεις έγιναν πιο έντονες όταν έγινε γνωστό ότι αντιπρόεδρος του συλλόγου αυτού είναι ένα ανερχόμενο στέλεχος του FPÖ, ο 31χρονος Ούντο Λαντμπάουερ, ο οποίος είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος για τις επαρχιακές εκλογές στην Κάτω Αυστρία την Κυριακή.

Ο Λάντμπαουερ αρνήθηκε να αποσύρει την υποψηφιότητά του και αποκήρυξε το περιεχόμενο του βιβλίου αυτού με τους ύμνους, διαβεβαιώνοντας ότι δεν γνώριζε την ύπαρξή του.

Η εισαγγελία άνοιξε έρευνα κατά τεσσάρων ανθρώπων στο πλαίσιο της υπόθεσης.

«Ανάψτε το γκάζι, Γερμανοί»…

Του υπουργείου Εσωτερικών ηγείται ο Χέρμπερτ Κικλ, ένα από τα στρατηγικά στελέχη του FPÖ, το οποίο ιδρύθηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο από πρώην ναζί. Το FPÖ έκρινε το περιεχόμενο των ύμνων αυτών «απαράδεκτο».

Ένας από αυτούς περιλαμβάνει κυρίως την στροφή «ανάψτε το γκάζι, Γερμανοί, μπορούμε να φτάσουμε τα επτά εκατομμύρια», σε μια αναφορά στους έξι εκατομμύρια εβραίους που εξοντώθηκαν από το Τρίτο Ράιχ, κυρίως σε θαλάμους αερίων.

Ο σύλλογος Germania του Βίνερ Νόιστατ, ο οποίος ιδρύθηκε κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ανήκει σε ένα δίκτυο εθνικιστικών και παγγερμανιστικών οργανώσεων με βαθιές ρίζες σε ορισμένους ηγετικούς κύκλους στην Αυστρία.

Σύνθημά του είναι «Γερμανός και πιστός στις δοκιμασίες και στον θάνατο».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραήλ: Άμεση ανάγκη για 10.000 στρατιώτες – Στρατολόγηση των υπερορθόδοξων Εβραίων ζητούν φωνές στη χώρα

Σύροι κι Αφγανοί σχεδίαζαν χτυπήματα σε Εβραϊκούς και Ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη

Αυστρία: Σεξουαλικές επιθέσεις σε 12χρονη από 17 εφήβους- Κατέγραφαν σε βίντεο τις πράξεις τους

Ένοχος για ψευδορκία ο Σεμπάστιαν Κουρτς

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε και δείπνησε με τους Αμερικανοεβραίους της AIPAC

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr